IPL, fillers, surmun och skönhetsbehandlingar

IPL, fillers, surmun och skönhetsbehandlingar

Jag har inget emot att bli äldre, tvärtom faktiskt. Däremot finns det vissa saker som händer med åren som jag kanske inte tycker är superkul, som tex solfläckar och djupa veck. Är det enkelt att åtgärda så gör jag gärna det 🙂

För några år sedan tyckte min ögonläkare att vi skulle göra något åt mina ögonbryn, som låg tungt på mina ögonlock och skymde mitt synfält. Detta hade jag inte ens tänkt på, men en synfältsundersökning visade att jag faktiskt inte såg alls som jag borde. Efter en ganska enkel med rent ut sagt plågsam operation såg jag betydligt bättre!

Detta gjorde en stor förändring av mitt utseende. När ögonen öppnades upp såg jag så mycket piggare och gladare ut, mer som jag faktiskt kände mej. När jag fick möjlighet att testa tandblekning tog jag chansen att göra det och sen har det lixom bara fortsatt. Jag tycker det är roligt och spännande att se vad man kan göra, utan att behöva ta till kniven.

Senaste åren har jag sprängt bort fett med en sk omorphiamaskin, föryngrat huden med IPL, tagit bort ”buktalarsträcken” aka surmunnen med restylane, färgat och böjt ögonfransar, testat lymfmassage och lasrat bort fett (sk verju). Dessutom har Martin testat IPL för hårborttagning och jag har även gjort en bröstförminskning, helt i medicinsk syfte iofs – precis som de hängande ögonlocken.

Jag har alltså gjort lite av varje, mest i min roll som skribent för att kunna skriva om det. Man kan helt enkelt inte skriva om ett ingrepp som man inte testat, man måste kunna berätta om hela proceduren inklusive känslan. Gör det ont? Hur känns det efter? Se resultatet på riktigt, utan tillrättalagda bilder osv. Så det har jag gjort!

Jag är inte emot skönhetsingrepp så länge man gör det för sin egen skull. Jag har ju heller inte ändra något via kirurgi, utan bara lite lätt på ytan. Rynkor stör mej egentligen inte, men de där tråkiga strecken nedanför mungiporna som gör att man ser sur ut gillar jag inte! Och pigmentfläckar ser också rätt tråkiga ut. Dessa gör det inget om jag slipper 🙂

2016 fick jag testa IPL för första gången. Det här är en ansiktsbehandling som reducerar små fina kärl i ansiktet, som tex acne ärr, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar, samt grova porer. Huden får en jämnare ton och ger ett slätare intryck. Det känns ungefär som när man bränner sej på stekflott, ni vet när man står och steker och det stänker upp. Inte så farligt alltså. Klart värt det, för skillnaden var otrolig efter bara en enda behandling. Så pass bra att jag gav min mamma en behandling i present.

Nu har det alltså gått 6 år och en del av solfläckarna är tillbaka, så för någon månad sedan var jag tillbaka hos Maria på Total Hälsa för en ny behandling. Resultatet är precis lika bra den här gången, fläckarna är färre och huden ser friskare ut. Av en enda behandling! Kolla bilden högst upp i inlägget.

Det är även 6 år sedan jag testade restylane, alltså en slags fillers, som tog bort de där tråkiga linjerna vid mungiporna. Det var inte kul alls, väldigt obehagligt faktiskt, men jag såg helt plötsligt ut som den glada person jag är! Men nu är linjerna tillbaka… å nu ska jag få testa en ny grej! Jag vet inte så mycket än, mer än att det handlar om injektioner som jag ska få på 6 olika ställen i ansiktet. De ska tydligen både återfukta och strama upp… vi får väl se…

Som sagt, det är mest tråkiga fläckar och sura mungipor som stör mej, i övrigt får håret vara med inslag av grått och kråksparkarna runt ögonen är lite fina tycker jag. Lite ska det ju synas att man levt också, men det tråkiga kan man ju alltid hjälpa på traven lite och ta bort 🙂

Jag vet faktiskt inte var min gräns går, tycker ju att det är kul att testa lite av varje. Jag skulle inte vilja ändra något drastiskt, däremot smågrejer som gör att jag inte ser ut som den jag känner mej som. Jag är inte sur, därför ska jag inte ha en sur mun heller – iaf inte när det går att fixa rätt lätt!

Är det ok att göra skönhetsingrepp tycker ni? Var går er gräns?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

17 svar på ”IPL, fillers, surmun och skönhetsbehandlingar

 1. Tycker det som inte är rent medicinskt betingat känns ”avigt”. Vi ändras och förändras med dåren. Vad gäller din blogg i övrigt är du ju mycket för att acceptera den man är. Känns som dubbla budskap.
  Men har du nöje av detta och ditt inre och din kropp blir gladare så kör på. Har inga synpunkter på det. Du har ju huvudrollen i ditt liv.
  Undrar också varför det skulle vara tråkigt att vara den man är. För det är du ju helt oavsett ingrepp som inte är medicinskt betingade eller inte. Acceptansen verkar tryta lite där.
  Glädjen är viktig och man kan ju göra om det mesta vad gäller det yttre. Insidan är knepigare att få till-

  1. Jag tror iofs att mitt budskap mest är att trivas med sej själv och att vägen dit ser olika ut. Och att andra ska respektera en oavsett 🙂

 2. Skulle också vilja ta bort ”surminen” och lite fläckar i ansiktet men det är ju rätt så dyrt, tyvärr.

  1. Fläckarna kostar ca 1500 och var sjätte år kan det vara ok tycker jag. Surmunnen kostar drygt 2000 och ska väl egentligen göras typ vartannat år för att hålla.

 3. Har själv inte gjort några ingrepp, men tycker väl lite att det är upp till var och en. Har dock förstått att det är lite som med tatueringar – har man väl börjat är det svårt att sluta 🙂

 4. Har aldrig gjort något ingrepp men sur vecken hade varit sköna att få bort. Det blev jag nyfiken på.Gränsen är nog högst personligt var man ska stoppa. Även hade jag velat operera ögonen gör att slippa glasögonen
  Kram Kajsa

 5. Jag är väldigt dubbel till det. ”Surmunnen” är lite tråkig i och för sig.
  Jag färgar iof håret och kostar på mig ansiktsbehandlingar för att bevara det jag har.

 6. Först och främst så tycker jag det blir fel om man måste söka erkännande eller okej från andra om man vill göra ingrepp eller bara sig fin helt enkelt.

  Vi äger oss själva och allt med oss och då måste det vara jag som vill göra fillers ipl eller köa nytt läppstift i knallrosa. Så snälla alla sluta fråga vad andra tycker om att göra saker. Vi bestämmer och vill inte någon annan köpa rosa läppstift eller göra fillers så är det deras val . Vi har alltid våra egna val kvar. Vad vill Vad tycker Vad tänker vi själva.

 7. Jag har bara gjort behandlingar av medicinska syften, men det är upp till var och en till vilka behandlingar man vill göra. Det är viktigt att trivas med sig själv, både som person och till utseendet.

 8. Jag håller med dig helt, och blir nyfiken på vad det är du skall göra som återfuktar. Jag har tid nästa vecka för en kur på 3 ggr som ska återfukta o strama upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *