2018 blev iaf bättre än 2017…

2018 blev iaf bättre än 2017…

Så här på årets näst sista dag ska allt sammanfattas och avslutas. Blev det som vi tänkt? Vilka var höjdpunkterna? Vad är planen för nästa år?

2018 är lite svårt att sammanfatta tycker jag, det finns inga riktiga höjdpunkter eller rejäla dalar heller – det var lixom ett mellanår händelsemässigt. Det bästa var den otroliga sommaren! Det var varmt hur många dagar som helst, sådär så man faktiskt kunde räkna med flera fina dagar efter varandra. Vilket man inte kunde året innan. Vi bodde i stort sett i mina föräldrars bassäng i flera veckor. Så härligt!

När det gäller resor så började året på Kap Verde. Det blev en liten tur till Engelska landsbygden på våren och Kroatien på hösten och året avslutas i Gambia. Vår mest minnesvärda ”resa” var nog ändå på vår bröllopsdag när vi tog skärgårdsbåten ut till Drottningholm. Det var samma båt som vi gifte oss på och samma tur som då, så vi återupplevde hela vår bröllopsdag igen. Det var sååå mysigt! Semestern tillbringades hemma eftersom plånboken satte stopp.

Plånboken ja… pengamässigt var året en katastrof! Först gick bilen sönder, där åkte 8000. Sen installerade vi ett nytt larm i huset, där åkte 20 000. Under sommaren fixades resten av rören i huset och då blev vi ytterligare 40 000 fattigare… så blev hunden sjuk och där försvann 8000 till, fast vi får tillbaka lite på försäkringen tack o lov. Åsså behövde vi en ny värmepanna och blev ytterligare 40 000 fattigare. Så 115 000 och därmed hela vårt sparande försvann, men vi hade iaf ett sparande att ta av – det har vi inte längre…

Vikten minskade också, men det är ju till skillnad från ekonomin positivt med ett minus. Jag väger 3 kilo mindre än förra nyåret, vilket är ungefär enligt planen. Jag hade som mål att träna 100 pass, det blev 107 – så himla bra! Kroppen mår mycket bättre än förra året, nu när jag fått några nya mediciner. Värken har varit mindre, kroppen har fungerat bra nästan hela året. Sommarvärmen hjälpte mycket och gjorde massor med gott för hela min kropp. Martin har också tränat på och väger 13 kilo mindre än förra nyåret. Han har kommit igång ordentligt med styrketräning och nådde sitt mål strax innan jul, som var att lyfta 100 kg.

Min Farmor dog under hösten, 98,5 år gammal. Det är klart att det är sorgligt att ta avsked av en älskad person, men hon var gammal så det var inte oväntat. Min Farmor hade levt ett långt och innehållsrikt liv och hon lämnade livet omgiven av barn och några barnbarn. Jag träffade henne bara några veckor innan hon dog och då hade hon en av sina sista bra dagar, hon kom tom ihåg vem jag var och vi kunde prata om minnen och se på bilder tillsammans.

Man kan väl summera 2018 genom att säga att det var ett år som kroppen tog revansch men plånboken var den stora förloraren. Planen för 2019 är att fortsätta jobba på kroppen, nu vill jag tillbaka till bröllopsvikten men med mer muskler. Året får bli ett mellanår utan några större utsvävningar för att jobba upp ett sparande igen. Jag tycker inte om att inte ha en buffert och lånar helst inte pengar, så nu blir det till att spara. Jag fyller 50 i början av 2020, då vill jag kunna hitta på något skoj. Då krävs det pengar.

2018 var alltså inget år att direkt lägga på minnet, förutom den fantastiska sommaren och vår bröllopsdag. Nu ser vi fram emot 2019 och hoppas på fler höjdpunkter och en lika fin sommar!

Ett svar på ”2018 blev iaf bättre än 2017…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *