4 helt olika boktips!

4 helt olika boktips!

Ni kanske undrar varför jag klumpar ihop mina boktips, istället för att skriva ett inlägg per bok. Det är helt enkelt för att bloggen skulle fyllas av bokrecensioner och bli en bokblogg då. Min blogg är lixom allt möjligt och ska vara så, mest resor och hälsa dock – nu mest hälsa eftersom man inte får resa.

Böcker har alltid intresserat mej, men under och en lång tid efter min utbrändhet kunde jag inte läsa. Det tog drygt 15 år innan jag kunde läsa en hel bok igen, det tar jag igen nu 🙂

Jag läser minst en bok i veckan, några måste jag skriva om direkt och då får de ett eget inlägg. En och annan är det något särskilt med, en debut, pristagare eller något annat intressant. Då får de även en text i Du i Fokus.

Här kommer den senaste skörden:

Jag kan ha fel – Björn Natthiko Lindeblad

Den här boken blev jag så uppfylld av att den direkt fick ett eget blogginlägg. Jag älskar den! Så full med klokheter och tänkvärda citat som verkligen går att använda i vårt dagliga liv. En bok som gör oss till lite bättre människor helt enkelt och som alla borde läsa.

Jag kan ha fel handlar om Björns liv som buddistisk Skogsmunk. Hur han lämnade en framgångsrik karriär för att leva ett helt annat liv, tiden som munk och hur det blev när han kom hem efter 17 år. Idag lever han med als och hans dagar är räknade, om detta berättar han också. Läs den bara!

Bedrägeriet – Staffan Nordstrand

Den som gapar efter mycket… osv. Det är nog en ganska enkel sammanfattning av Bedrägeriet. Daniel och Gustav har båda länge tänkt starta fond- och bankverksamhet för att helt enkelt tjäna pengar. Inte helt ”rena” sådana. De gör slag i saken och tiden som följer förändrar livet drastiskt för både dem själva och deras familjer.

De går från trohet till oärlighet, från att drömma om ekonomiskt oberoende till att svindla enorma summor pengar och från att lyda under lagen till att vara tungt kriminellt belastade. Snart mister en älskad son livet medan ryska maffian infiltrerar verksamheten och någon får sina lemmar brutalt avknipsade av en nära anhörig.

Det händer mycket och en del är invecklat med termer och detaljer som man knappt förstår. Men det är spännande, intressant och lite ont i magen också. Man måste bara veta vad som händer och hur allt ska sluta.

Släppa taget – Graham Norton

Jag älskar Graham Norton! Har ni sett hans tv-shower? Inte? Gör det! Han är elegant, han tom pratar elegant, han är rolig och intervjuar världskändisar på absolut bästa sätt. Å nu har han skrivit tre romaner och den första, Släppa taget, är översatt till svenska.

Släppa taget handlar om livet i den lugna lilla irländska byn Duneen som vänds upp och ner när man hittar två skelett på en byggarbetsplats. Rykten och skvaller sprids snabbt förstås. Byns lätt uttråkade polisman PJ Collins nystar långsamt upp gamla välbevarade hemligheter och skandaler. Han är en tungviktare med dåligt självförtroende som till en början har svårt för den snobbige kriminalkommissarien från Cork som leder utredningen. Men under arbetets gång mognar PJ både som polis och människa.

Det är trivsamt, flera olika trådar, välskrivet och en långsam berättelse som lixom flödar framåt. Jag kan inte riktigt beskriva det, men det känns som man sitter på en liten båt en nästan vindstilla dag och sakta glider framåt. Långsamt och vackert. Me like! Och jag ser fram emot nästa!

Goda Rån är dyra – Catharina Ingelman – Sundberg

Detta är fjärde boken i serien om Pensionärsligan. Jag har inte läst de andra men det spelade ingen större roll, jag hängde med ändå. Pensionärsligan med Märtha i spetsen har gjort succé över hela världen. Nu är gänget tillbaka för att på nytt ställa saker och ting tillrätta – och begå ett och annat välgörenhetsbrott.

Efter en dråplig stöldkupp i Stockholm fattar polisen misstankar, och pensionärerna flyr ut på landet. Under resan gör de nedslående upptäckter. Matöppet har stängt, bensinmacken är nedlagd, internet funkar inte osv. Snabbt organiseras Operation Rädda Landsbygden – med civil olydnad på dagordningen.

God Rån är dyra är trivsam, rolig, rapp och väldigt förutsägbar, men mysig. Feelgood som den ska vara!

Fyra helt olika böcker alltså. En klok fd munk som ger oss livskunskap, girighet, pengar och maffia, mord på engelska landbyggden och påhittiga pensionärer. Här finns något för alla!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook, följ mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *