Äntligen!

Äntligen!

Man brukar ju säga att de som väntar på något gott aldrig väntar för länge. Den här gången fick vi iaf vänta jäkligt länge, men gott blev det. Igår skålade vi med bubbel. Äntligen är vardagsrummet färdigt!

För kanske 7-8 år sedan målade jag om i vardagsrummet. Jag ville inte ha helt vitt, så det blev en vit färg bruten med lite ljuslila. Det var ok med den grafitgrå soffan, men jag har aldrig varit helt nöjd med färgen. Med ungar, jourungar och hundar fick det ändå vara så. Tills nu. Ungarna har flyttat, jourungen bor med sina föräldrar nu och hunden… 🙁

Nu är det 8 veckor sedan vår pälsboll lämnade oss, då blev det dax att göra en förändring. Den stora U-soffan var för stor när det bara var vi två, vi har sällan besök – så det var lixom bara vi två i en gigantisk soffa… vi kom fram till att vi behöver igen soffa längre! Vi ska ha lyxiga massagefåtöljer 🙂

Soffan flyttade hem till en familj som behöver den bättre och projekt ommålning kunde börja. Ni blev det vitt. Inredningen skulle få sätta färg på rummet den här gången, istället för väggarna. Nu är det andra gången tapeten målas över och jösses vad det sög färg. Tre strykningar fick det bli innan jag var helt nöjd. Men det blev riktigt bra! Jag passade på att även måla fönsterlister och dörrkarmar, för att fräscha upp helt.

Medan jag målade började vi fundera på inredning. Förra året bytte vi ut det stora tunga, men otroligt vackra, skåpet till ett betydligt nättare men smartare i svart. Även tv-bänken är svart sedan tidigare – så nu skulle resten matcha detta men jag ville inte ha allt i helsvart. Fluffiga mattor har alltid tilltalat mej, men är knepigt när man har hund. Dessutom är det skitdyrt! Nu hittade vi de perfekta mattorna på rea på Jysk. Det fick bli två likadana, stoooora, så stora att den ena fick beställas. En rund av liknande sort köptes, klipptes på hälften och lades vid balkongdörren.

Så var det det där med något att sitta i när man tittar på tv. Vi hade alltså kommit fram till att det skulle bli två massagefåtöljer och Martin började kolla efter alternativ. Under tiden tog vi in våra solstolar som är jättesköna, några timmar… inte flera veckor som det skulle bli. Vi blev tipsade om att ha något mer, en liten soffa eller nåt för gäster, och kom fram till att en dagbädd är smart. Det hittade vi ganska snabbt begagnat och blev kanonnöjda. Jag måste såklart ha något att läsa och sova middag i 🙂

Nu stod vi alltså där med ny färg på väggarna, nya mattor, en mysig dagbädd och… solstolar. Å så skulle det vara, länge! Martin hittade rätt snabbt stolar som passade oss, 2-4 dagars leveranstid – perfekt! Allt var klart och vi såg fram emot en snabb leverans. Jo, tjena! Efter en vecka hade vi inte ens fått en bekräftelse, som skulle kommit inom något dygn. Så Martin började efterlysa bekräftelse och spårningsnummer, så vi kunde följa leveransen. Företaget vi beställt ifrån var nästan omöjliga att få svar från.

Vi visste inte om vi hade en beställning eller inte, och vågade därmed inte beställa från någon annan. Det var moment 22. Till slut fick vi iaf svar att stolarna var beställda och på väg. Så bra. Men något spårningsnummer fick vi inte… Martin låg på, skickade mail ungefär varannan dag. Nu var vi prioriterat ärende, men fick ändå inga stolar. De där 2-4 dagarna blev fyra veckor, då skickade Martin ett mail och sa att får vi inte spårningsnummer nu så annullerar vi ordern. DÅ blev det fart på dem!

Vår stolar fanns tydligen i Valencia och hade samma morgon gått mot Sverige. Nu fick vi alla uppgifter vi behövde för att följa stolarnas väg till Sverige och det stämde faktiskt att det gått iväg innan vi hotat med annullering. Vi fick också veta att företaget skulle gå back på affären pga frakten, de hade tydligen ingen koll på fraktkostnaderna. Varför ska vi veta det? Det är väl ändå deras problem?

Stolarna var iaf på väg nu och även om ryggarna började protestera mot solstolarna, så var vi ändå nöjda över att vi snart kunde se slutet på fåtöljresan. Sent i torsdagseftermiddag när Martin kollade statusen såg han att stolarna var framme men inte gick att leverera eftersom de inte kunde få tag på oss. Då har företaget inte angett vårt telefonnummer!!! Martin skickar direkt ett mail till Dascher som ska leverera stolarna och de ringer upp nästan direkt på fredagen.

Dasher har sin depå ungefär 500 meter ifrån oss, men ingen som kunde köra ut dem förrän måndag mellan 8-10. Vi fick gärna komma och hämta dock, men 80 kilo tar man ju inte på ryggen direkt. Så det blev en helg till i solstolar, lite irriterande att veta att stolarna står sååå nära oss under tiden. Men måndag 8.22 kom de!

Jag hade förberett mej på värsta tänkbara scenario. Att de skulle vara i fel färg, bara komma en, fattas delar, inte fungera osv. Jag gör alltid så, tänker värsta möjliga – så kan det lixom inte bli värre. Men allt stämde! De var dessutom superlätta att montera, vilket är ett stort plus. Å så bekväma!

Så nu är vardagsrummet komplett! Några smågrejer ska upp på väggarna och ett litet bord mellan fåtöljerna ska köpas, annars är allt på plats. Jag har till och med fått en ny digital fotoram, efter att ha slitit ut två stycken tidigare. Så nu rullar bilder på Baileys, barnen och oss igen – älskar att titta på den. Jag är sååå nöjd! Vardagsrummet känns mer som jag, det är funktionellt, lätt att hålla ordning och går lätt att förändra på olika sätt om vi vill. Det är lite skillnad mot hur det såg ur förr, det enda jag saknar från då är pälsbollen.

Färgen är från Hornbach, mattorna är Birk från Jysk, den lilla runda är Ayla från Rusta, dagbädden är Fyresdal från IKEA, madrasserna 11 cm från Jysk och fåtöljerna från Decorema, men ni ska inte beställa dem därifrån. De heter Recolax by Cecotec – sillon masaje, sök på det istället och köp från någon annan. Våra har både värme och massage, går att sitta och ligga i olika lägen samt helt liggande och helt sittande.

Jag är iaf nöjd nu, ytterligare ett projekt 2020 som är klart. Nu ska jag ta rum för rum och måla lister och dörrfoder, så det blir lite fräscht igen. Det är väl minst 15 år sedan något sånt gjordes… Åsså ska träningsrummet bli solgult, det finns färg över sedan jag målade garaget. Kan man inte resa bort, så får man fixa lite solljus på egen hand 🙂

Har ni också renoverat en massa i år? Vad gör ni? Vad har ni hittills gjort och vad ska ni göra? Berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *