5 år!

5 år!

Nyårsafton 2012

Idag firar Martin och jag 5 år tillsammans!
För mej verkar det där med tredje gången gillt stämma, för honom räckte det med ett försök  🙂

Att han skulle våga flytta in hos oss och sedan faktiskt stå ut med oss var väl ganska otippat, men det gick ju himla bra. Tack o lov. För det här var verkligen inte självklart…

Att den här tonårsmorsan skulle låta en yngre man, tillika datanörd, flytta in fanns ju inte på kartan. Att han skulle bo tillsammans med någon annans barn och dessutom ha hund och hus fanns inte på hans karta. Men efter noga övervägande av alla fyra så blev det ändå så och se hur bra det gick!

Hösten 2011

En bättre bonusfarsa kan man faktiskt inte ha! Martin har verkligen tag till sej killarna och älskar dem som de vore hans egna. De har sina intressen vid sidan om mej som tex dykningen, där de tog dykcerten tillsammans. Sånt är viktigt tror jag, att de får ha sin egen grej där jag inte lägger mej i.

Hade de inte kommit överens, tyckt om och respekterat varandra så hade det inte fungerat. Det hade förstås inte varit lätt, men då hade jag brutit direkt. Barnen är viktigast i alla lägen! Å därför har vi stämt av med dem regelbundet från början så att de har fått säga sin mening, men allt har faktiskt fungerat från dag ett. Visst har det funnits tillfällen med meningsskiljaktigheter, men inget som inte gått att lösa eller som varit särskilt svårt att ta tag i.

Zanzibar januari 2011

När vi reser märks det särskilt tydligt att vi funkar som familj. Vi gillar att göra saker tillsammans och drar oftast åt samma håll. En relation som redan har barn handlar ju inte bara om det vuxna kärleksparet utan om hela familjen och det har vi varit väldigt noga med. Jag tror att det är mycket därför som vi lyckats hålla ihop allt trots stora olikheter och många viljor. Killarna vet att de är delaktiga och att vi lyssnar på dem och då blir det även lättare att lösa eventuella problem som kan uppstå. Nu har det faktiskt inte varit några större grejer, kanske något tonläge som varit fel eller en missuppfattning. Inte ens Martin och jag har haft någon större konflikt. Pengar och städning som de flesta tydligen bråkar om har inte varit något problem. Vi pratar mycket och har samma värderingar, det hjälper långt.

Juni 2008

Idag är han i skolan medan jag och killarna är lediga. Killarna ska iväg till morfar strax på en tidningsintervju och jag ska ut med hunden och sedan åka iväg med Senior och fira en 80-åring. Ikväll är killarna iväg på sitt, å då tror jag att jag ska ta med Martin ut och äta. Nån present har jag inte, jag är ganska dålig på sånt – men en fin middag kan han nog få. Det blir väl en bra start på nästa femårsperiod?

Det här är mannen jag kan se mej själv bli gammal tillsammans med. Det finns inga garantier för något, men jag hoppas att det blir så. Älskar dej Farsan Baloo  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *