Frukost på Tehuset Java

Frukost på Tehuset Java

För några veckor sedan fick jag en inbjudan till en frukost på Tehuset Java som jag sett fram emot väldigt mycket. Idag var det dax!

Jag brukar ju inte gå upp så tidigt, så att vara inne i stan redan klockan 9 var en utmaning bara det. Men jag var där i utsatt tid tillsammans med några andra. Jag trodde det skulle vara massor med folk, men det var bara sisådär 10-15 andra bloggare och några journalister, så det var verkligen en utvald liten skara – inte alls den mängd om det brukar vara när jag blivit inbjuden förut.

Vi fick te och smörgås och sedan en lektion om teets historia, hur man brygger det godaste teet och lite annat som kan vara bra att veta. Jag hörde inte riktigt allt eftersom ett par stycken hade tagit med sina väldigt små och väldigt ”pratiga” bebisar, trots att det uttryckligen stod i inbjudan att man skulle lämna barnen hemma. De här bebisarna störde ganska mycket och vi var många som missade en del av det som sas, tyvärr. Jag hade gärna hört mer eftersom det var väldigt intressant.

Sen fick vi blanda vårt eget te bland några utvalda smaker. Jag valde lakrits, vanilj och jordgubb, men betoning på vanilj. Jag gillar ju lakrits och hallon, så detta måste ju bara bli ännu bättre eftersom jag dessutom älskar vaniljte. Efter lite mingel var det dax för butiken att öppna och oss att gå hem, då fick vi med oss en superfin goodiebag med en fin temugg, marmelad, godis, teburk och en mängd olika teer.

Vi var inbjudna eftersom Te-huset Java firar 80 år och nu har lanserat idén om att blanda sitt eget te. Man går in på hemsidan och väljer max fyra olika smaker och hur mycket det ska vara av var och en. När man är färdig döper man sitt te och sedan skickas det till den adress man anger, antingen till sej själv eller som present till någon. En himla kul idé tycker jag!

Ni kan testa själv och dessutom få 20 % rabatt på ett helt köp i webshopen om ni uppger koden minblandning

Tack Loppi och Tehuset Java för att jag fick komma, det var verkligen kanonroligt! Och gott! Jag har nu testat mitt te och det var faktiskt en fullträff. Det doftade ganska mycket jordgubb och vanilj och när man väl drack det så fanns även smaken av lakrits där. Det gjorde jag bra  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *