7 timmars shopping

7 timmars shopping

För några år sedan krockade vi med en älg i närheten av Smålandsstenar. Verkstan som hjälpte oss var så bra att vi sedan dess valt att åka dit och serva vår bil. Servicen kostar ungefär 1/3 av Stockholmspriserna, Rickard som servar bilen är pålitlig och trevlig och vi får låna en bil över dagen så vi kan åka till Ullared och shoppa. Det kan lixom inte bli bättre 🙂

I måndags åkte vi till Jönköping där min bästa kompis Åsa numera bor. Det är tur att bilen ska servas då och då, annars hade vi aldrig setts. Nu blir verkstadstrippen en anledning att träffas, vi sover kvar och behöver inte åka mitt i natten för att vara på verkstaden kl 7. Åsa och jag har känt varandra i drygt 25 år och har gått igenom både graviditeter, missfall, dödsfall, skilsmässor och bröllop tillsammans. Vi har sett varandras sämsta sidor och tycker ändå om varandra. Hon är bäst!

När vi lämnat bilen på verkstaden tog vi oss till Gekås i Ullared för en heldags shopping. Det skulle göras en stor service som skulle ta minst hela dagen, så vi kunde ta god tid på oss. Det var alltså valborgsmässoafton och jag hade räknat med rätt mycket folk i varuhuset, men det var nästan tomt. Så ett hett tips från oss är att åka till Ullared på valborg, det gör vi nog nästa år också.

Vi tog oss igenom varuhuset grundligt, Martin gick igenom herrkläderna medan jag gick igenom damkläderna. Herravdelningen är inte riktigt lika stor som damavdelningen, så när han var färdig tog har ett varv bland väskorna för att hitta den perfekt träningsväskan. Frukost hade vi ätit i bilen innan, men en fika fick det bli när klädavdelningarna var avklarade. Sen tog vi gång för gång, vi hade en lång lista med grejer vi behövde. Alltså behöver på riktigt, förbrukningsvaror som går åt under året – tandkräm, tvål, deo osv. Sånt vi ändå ska köpa hemma, som kostar typ 1/3 av priset mot hemma. På listan stod även större grejer som trädgårdsslang med vägghållare, laddningsbar häcksax, eltandborstar osv. ALLT finns på Gekås och besparingen bara på de här grejerna var ca 1000 kr. Saker vi ändå ska ha.

På elektronikavdelningen tog det också lite tid, vi skulle ha mobilsladdar både till oss och äldste sonen, mobiltillbehör och grejer till kameran. Jag letade speciellt efter ett kamerastativ som ska fungera både för kamera och mobil och som går att ställa lite överallt, gärna hänga också. Vi hittade ett stativ med rörliga ben och tom magneter som går att göra massa kul med. Nu ska det nog kunna bli ännu roligare bilder till bla bloggen och instagram.

En annan sak som stod på listan var en väska som rymmer alla kamera- och mobilgrejer, men inte en kameraväska – för de är så fula. Jag har inte varit någon väskmänniska tidigare, ägde faktiskt inte ens en handväska för typ fyra år sedan. Men med dåligt batteri i mobilen så måste man ju ha väska med sej med extrabatterier och nu när jag alltid även har kamera med mej, så är ju väska nödvändigt. Jag hittade två! Två väskor i mellanstorlek som jag inte behöver pussla ner grejerna i för att de ska få plats, men inte så stora att de blir tunga. Den ska kunna hänga snett över bröstet utan att var i vägen när jag jobbar.

Efter ungefär 6 timmar hade vi gått igenom precis varenda millimeter av varuhuset och gick upp till restaurangen för en sen lunch. Kundvagnen var överfull, men bara med nödvändiga grejer. Vi lyckades faktiskt att inte köpa något onödigt alls! Det var bara att gå mot kassorna, se glad ut och betala… det var iofs mindre kul – men ändå inte så illa som det hade varit om vi köpt grejerna hemma. Nu behöver vi inte köpa särskilt mycket alls förrän vi är tillbaka nästa år. Och då blir det betydligt billigare eftersom vi inte kommer att behöva de där stora grejerna.

Bilen var precis färdig när vi kom tillbaka till verkstan, det var bara att lasta över inköpen, se glada ut igen och betala och sen börja hemfärden. 5 timmar senare parkerade vi utanför vårt lilla hus i Tumba, helt slut, men nöjda. Halva 1 maj gick sedan åt till att sortera alla inköp, stuva undan förbrukningsvarorna och testa en del av grejerna och vi kunde återigen konstatera att vi inte köpt något onödigt alls. Me like!

Ett år till nästa sväng 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *