89 år!

89 år!

Idag ska vi fira min farmor som fyller 89 år. Tänk vad man upplevt när man levt genom nästan hela 1900-talet! Det är nog det århundradet som mest saker utvecklats, eller vad tror ni?
 
Min farmor har sett hur den första bilen rullat på gatan, hon har sett hur första flygmaskinen utvecklats till rymdfarkoster. Hur telefonisten ersatts med först en gigantisk mobil mackapär, till små minatyrlådor att ha i fickan. Datamaskinens framtåg över världen och en massa annat. Jag vet att hon tycker att TV´n och plastpåsen är något av det bästa som hänt – hon tittar på tv jämt!
 
Min farmor är pigg och klarar sej fortfarande själv. Hon bor ensam i en lägenhet och har bara hjälp med att handla. Hon är helt frisk, men minnet  och hörseln är väl sisådär beroende på dagsform. Dagen till ära har hon beställt smörgåstårta eftersom hon inte riktigt orkar att laga mat numera. Förr gjorde hon alltid söndagsstek med kokt potatis, supergod brunsås och kokta morötter. Allt var så där himelsk gott att man inte kunde sluta äta.
 
Mina föräldrar har tagit hem henne till sej, där ska vi fira henne. Så nu ska jag åka och köpa lite smågrejer, marmelader, kex och lite annat och lägga i celofan. Så kan hon sitta där och smaska framför sin tv.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *