Allt roligt ställs in!

Allt roligt ställs in!

Nu är jag så trött på den här jäkla coronan! Allt roligt har ställts in sedan i mars och det bara fortsätter. Ett helt år i parentes lixom, det är sååååå tråkigt!

I januari och februari funkade det mesta, sen stannade hela Sverige och även världen. Jag skulle iväg till England i slutet av mars, det ställdes in. Massor med olika mindre event och pressträffar ställdes in. Våren passerade, vi isolerade oss hemma och fick iofs massor gjort. För första gången var jag ikapp med alla texter och recept som skulle skrivas.

Sommaren kom. Kryssningen till Höga Kusten ställdes in. Som vi sett fram emot den resan! Kryssningen ställdes inte bara in, hela rederiet Birka gick i graven. Så himla tråkigt och en katastrof för många av våra vänner som förlorade sina arbeten 🙁

Nu är det augusti och en massa skoj var planerat. Till att börja med så blev ju hela Prideveckan digital och paraden ställdes förstås in, så otroligt jäkla jättetråkigt! Jag älskar att stå mitt ute i vägen och befinna mej mitt i när paraden går förbi och fota så nära det bara går, sånt som man får göra när man har tillstånd. Det är en av de härligaste dagarna på året och av detta blev det förstås inget…

Och i år skulle det ju vara OS, det ställdes in såklart. Alla härliga timmar framför tv´n med atleter i olika sporter som får en av ropa högt och bita ner naglarna till nagelbanden… inget av det heller… Om någon vecka skulle vi gått runt på Formex och tittat på en massa nyheter – det är inställt – såklart… Alla mässor sedan i våras är inställda eller har flyttats till hösten, men det är väl frågan om de verkligen blir av 2020. Tror knappast det.

Å i slutet av augusti skulle det var det dax för ny kryssning med Birka, nu skulle skaldjurens dukas upp, fotas och smakas av. Men Birka finns ju inte längre… alltså blir det inget av varken deras skaldjursbuffé eller julbordet heller för den delen, oavsett hur världen ser ut i november/december. Östersjöns juligaste julbord finns inte längre. Suck! Och vår årliga resa till Oliv-VM i Kroatien i oktober, den kan vi ju bara drömma om!

Så hur blir hösten och vintern då? Förmodligen likadan som våren och sommaren. Allt ställs in. Det kommer förmodligen att sluta med att hela 2020 ställdes in. Mest på ont men lite på gott – för det finns faktiskt en och annan positivt sak med detta. De flesta av oss har fått mer tid hemma och mer tid för att ta hand om oss och varandra. Vi har lixom blivit tvungna att umgås med oss själva och lite grann gräva där vi står och det tror jag är bra. Många av oss har röjt, rensat och renoverat och det är ju bara bra att få sånt gjort! Jag (och fler med mej, har jag hört) har kommit ikapp med jobb och sånt som man inte hunnit förut. Svenskarna har sett mer av sitt vackra land och upptäckt att det är helt ok att semestra i Sverige. Å det är väl jättebra!

MEN många har också jobbat under orimlig press, en del mår dåligt av att vara hemma på heltid, åtskilliga har förlorat sina arbeten, drömmar och livsprojekt. Många av våra vänner inom nöjes-, event- och resebranschen samt frilansare har stått helt utan inkomst sedan i mars, många har inte längre ett arbete att gå till. Några finns inte ens längre, corona tog deras liv.

Så 2020 är ett skitår, det är min summering. Och jag har fått nog nu, kan vi inte bara snabbspola hösten och ta 2021 istället. Det kan iaf inte bli värre! Eller?

2 svar på ”Allt roligt ställs in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *