Årets jul glöms bort lite…

Årets jul glöms bort lite…

Jag älskar advent och jul, men i år glöms julen bort lite grann. Det är dagarna efter nyår som är mer intressant den här gången. Resan till Gambia är lixom överst på listan av glädjeämnen just nu. Å det beror på fler saker, bla på att jag ska få sol!!! Sommaren 2015 var ju inte någon strålande solskenshistoria direkt, så längtan efter sol är stark!

Med ett vardagsrum som svämmar över av kläder och andra grejer som ska med till familjen där, så kommer julkänslan lixom av sej lite. Visst står det en julgran mitt i röran, ljusstakar i fönstren och några tomtar här och där – men mycket mer än så är det faktiskt inte. Jag som brukar brassa på så det sprutar jul ur öronen.

Istället har jag gått igenom alla kläder som legat i förrådet och väntat, vänt upp och ner på varenda sminklåda och valt ut mängder till tjejerna i familjen och kollat igenom varenda tygkasse jag fått under året. I Gambia är det nämligen förbjudet med plastpåsar, så tygkassarna blir perfekta där! Tänk så många företag som kommer att få reklam i lilla Gambia och hjälpa familjen där  🙂

Jag har börjat lägga fram det jag själv ska ha med mej, men det blir inte så mycket. Ska vi minimera övervikten så får vi ta med oss så lite egna grejer som möjligt. Det behövs bara några shorts, t-shirts, klänningar och bikinis. Det är ju semester och det är varmt! Att gå mellan hotellrum, strand och restaurang kräver inte så mycket kläder. Bra skor när vi åker till Smiles by är förstås bra att ha, men de har vi även när vi åker så de tar ingen plats i väskan.

Om drygt två veckor bär det av och är man lite negativ kan man också säga att om en månad är vi hemma igen… lite tråkigare tanke. Å andra sidan har vi då haft sol, värme och lata dagar i två veckor (med lite jobb varje dag förstås). Vi har förmodligen lite färg på kroppen och ser friskare ut än på länge. Å vi har fått träffa Linda, Smile och Buba! Det ska bli såååå kul! Det påminner mej om att vi måste åka till IKEA och köpa en grej som Linda behöver och sen komma ihåg att köpa ost och bröd att frysa in, så det håller sej hela resan till Afrika. Det är en stående beställning från Linda, till alla som åker till Gambia, greveost och grovt bröd. Det går inte att få tag på där.

Ni kan aldrig förstå hur jag längtar! Den som vet vad julen betyder för mej, kan kanske förstå det – när julen prioriteras ner till plats två på listan av årets höjdpunkter. Om 16 dagar är jag där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *