Att göra något för sin egen skull

Att göra något för sin egen skull

Jag har en FB-grupp som heter Viktväktarna Pepp där jag då och då kör igång pepptrådar. Idag körde jag igång en där man skulle berätta vad man skulle göra för bra grejer för sej själv idag när solen skiner så härligt. Svaren var högst varierande…

Om jag skulle svara på frågan om vad jag gör för min egen skull och för mej själv så skulle det nog vara att ta ett långt bad, en promenad, fika i solen, lägga en ansiktsmask, ta en massage, en tupplur, träna osv. Det är sånt jag gör bara för mej själv och min egen skull.

Svaren jag fick var promenader i solen, handarbete, fika med vänner, mys på soffan och lite annat som jag håller med om… men även städning, storhandling och sånt som hör till livet i stort. Jag fattar att man är nöjd när man städat eller handlat, men är det verkligen något man gör för sin egen skull? Det beror väl på hur man ser på det antar jag… man skulle ju förmodligen vara ännu mer nöjd om någon annan hade gjort det och själv slapp, eller hur? Det är ju inte riktigt samma sak som att ta ett bad eller få en massage lixom…

Att däremot slappa på soffan när man väl har städat är något man gör helt och hållet för sin egen skull. Eller äta en god middag efter storhandlingen, det är jag med på. Men inte själva städandet eller handlingen. Eller tänker jag fel? Hur tänker ni? Vad är det egentligen att göra något helt och hållet för sin egen skull?

Ett svar på ”Att göra något för sin egen skull

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *