Bakom kulisserna på Lets Dance

Bakom kulisserna på Lets Dance

Igår var det dax för Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg att göra upp i finalen av Lets Dance. Jag besökte genrepet för att ta lite bilder. Mycket som händer under programmets gång syns inte på tv.

Genrepet är ungefär mellan 15 och 18. När jag kom dit fick jag visa upp min väska för en vakt, fick ett passerkort och blev visad var jag fick röra mej under eftermiddagen. Jag var enda journalist/fotograf på plats och var i princip ensam på pressläktaren, så jag hade gott om plats att gå runt och få bilder. Det blev över 800 bilder på de timmarna, nu när jag kollat igenom dem är det bara ungefär 200 kvar. Det är svårt att fota dans, mycket blir väldigt suddigt och personal springer ivägen.

Publiken är rätt gles på genrep, så folk ur produktionen får agera publiken och får flytta på sej vart efter kamerorna flyttar sej. Det får inte se tomt ut på bild. Det som filmas under genrepen ska användas till reklam, bandade inslag, snabbrepriser osv. Det läggs sedan in under direktsändningen som vi ser på tv. Danserna repeteras precis som de ska vara i programmet, både av gamla deltagare och finalisterna, så jag fick äran att se alla dansnummer först. Redan då förstod jag att Kristin skulle ta hem vinsten, hennes dans var ”gladare”och lättare att ta till sej på något sätt. Tobias Karlsson är en fantastiskt koreograf och människa och hans dansnummer var otroligt vackra – men förmodligen lite för djupa och svåra att ta till sej för gemene man.

Jag gillar genrep eftersom det är mycket skratt och mer avslappnat än när det verkligen gäller. Nu gick deltagarna runt, särskilt där jag var, hälsade glatt och pratade en stund. Jag tror jag lyckades hälsa på alla mina bekanta förutom Tilde som var fullt upptagen med sin familj som också var där. Men Tony, Ann, Malin, David, Cissi, Jasmine, Aaron, Thomas och alla andra fick jag kram- och pratstund med.

När genrepet var färdigt och allt satt där det skulle, gick jag ut för att fota VIP-publiken. Men jag ville gärna hinna hem till sändningen, så jag missade de flesta. Medan jag gick därifrån började alltså folk att komma dit. Å jag visste precis vad de hade att vänta sej – en alldeles fantastisk kväll! David Watson och hans team hade verkligen toppat alla föregående finaler. Detta var helt makalöst!

Här pepprar jag med lite bilder:

Dessa är tagna av mej, vill ni använda dem så vill jag att ni frågar 🙂

Nästa vecka ska jag på fler spännande grejer, häng med på Instagram @marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *