Bara-vara-helg

Bara-vara-helg

Den här helgen har vi inte haft en enda grej inplanerad, vi har haft en bara-vara-helg. För oss betyder det att vi gör saker i vår egen takt om vi vill… men vi bokar inget. Trots detta blev det en väldigt produktiv helg. Vi har fått massor gjort, men inte känt oss ett dugg stressade eller tvugna att göra något.

I fredags handlade vi så att vi sen skulle slippa ta oss hemifrån på hela helgen. Då var vi iväg till Försäkringskassan med en massa papper, fixade och skickade en massa post och handlade alltså. Vi hade lunchbesök och satt länge och snackade skit vid köksbordet. Fredageftermiddag blev det inget vettigt alls gjort, vi lullade mest runt och njöt av att vara lediga. Jo,jag klippte faktiskt alla gräsmattor innan jag föll in i nån slags fredagsdvala.

Igår vaknade vi tidigt av någon anledning och gick dessutom upp utan att dra oss någon längre stund. Redan innan 12 hade vi gjort massor med grejer! Vi gick ett varv med Baileys och passade samtidigt på att sätta upp lappar om vår loppis som är nästa helg. Sen gick vi själva på loppis, men hittade inget av intresse. Efter lunch tog vi tag i trädgården, det var ju ett fantastiskt väder hela dagen! Eftersom gräset var klippt, kantklipptes nu hela trädgården och allt skräp togs bort. Vi tog upp alla våra ljusslingor från källaren och gick igenom dem. Ett par stycken satte vi upp direkt, det blir så mycket mysigare med lite ljus ute nu när mörkret lägger sej på kvällarna.

Folk tycker inte att jag är klok som sätter upp ljusslingor i september, men det bryr jag mej inte om! Så nu har vi två slingor som lyser på framsidan och ett granris med ljus vid ytterdörren. Fler sitter upp men de tänds inte förrän senare. Klart det ser lite udda ut att sätta upp ljusslingor när det är sol och 18 grader varmt, men då slipper man ju frysa om fingrarna när de väl ska dit!

Igår kväll blev det krabba till middag – gott! Vi var så otroligt nöjda med dagen och fick ett ordentligt mys med bägge killarna samtidigt för en gångs skull. Båda var hemma med oss för första gången på evigheter, så vi tittade på film och bara myste.

Idag sov vi lite längre allihopa. Senior åkte till jobbet vid 11 och Junior drog iväg till tjejen vid 12. Vi passade på att sätta upp lappar om loppisen när vi ändå skulle åka till sopen med allt trädgårdskräp och annat smått och gott. Just nu lagar Martin mat, nåt recept som jag hittade i en tidning och ville testa. Det blir lunch framför tv´n och sen kommer vi nog inte resa oss därifrån på ett tag.

Får jag lust så ska jag dammsuga… vill ha det gjort innan lunch imorrn. Nästa vecka innebär nämligen flera besök av gamla bekanta som jag inte träffat på länge. Det ska bli sååå kul! Skulle ju vara trevligt om hemmet är i någorlunda skicka då… men å andra sidan är det mej de ska träffa – inte besikta mitt hem!

Efter en så här bra helg kan ju veckan inte bli annat än bra! Eller hur???

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *