Besiktad!

Besiktad!

Då var man besiktad på Kvinnokliniken i Södertälje, så får vi se om/när man blir godkänd…

Dr Kompis skickade remiss till kvinnokliniken senast jag var hos honom. Remissen gällde om jag kan få bränna slemhinnorna i livmodern för att slippa pms och mens. Så idag var jag där, det går fort att få tid ibland  🙂

Medan vi satt och väntade träffade vi en bekant och hennes man. Vi pratade och fick veta att mannen har cancer i tarmen och levern och nu går på behandling. Än en gång blev vi påminda om hur skört livet är och att vi måste ta vara på varenda minut. Det blev ett bra samtal om ett väldigt jobbigt ämne och jag är tacksam att läkaren var lite försenad så att vi kunde prata klart.

Så var det min tur. Martin var med in och vi berättade om mina problem. Sen fick han gå ut medan hon undersökte mej. Jäklar va ont det gjorde när hon skulle ta alla prover! Det är inte skoj alls att vara kvinna faktiskt! Det hon kunde se var iaf att allt ser bra ut, inga myom eller cystor. Jag är alltså förmodligen en lämplig kandidat för de behandlingar som finns. Hon försökte få mej att överväga hormonspiral och jag lovade att tänka på saken. Men jag tror ändå att jag avstår och chansar på att bränna istället.

Fördelar med spiralen är att den är enkel att sätta in och sen slipper jag ”förmodligen” både pms och mens. Men det är inte säkert… Nackdelen är att jag blir knäpp av hormoner och går upp i vikt. Dessutom kan den kännas och kroppen kan stöta bort den å då är vi på ruta ett igen. Det känns lite läskigt att ha något i kroppen, som inte behöver vara där…

Fördelen med att bränna är att man gör det en gång och sen behöver man inte bry sej något mer. Alla symptom och mens försvinner. Nackdelen är att man måste sövas och att det känns lite efteråt. Dessutom blir man steril, men det spelar ju inte mej någon roll.

Jag behöver inte bestämma mej förrän hon har fått alla provsvar och ringer mej om ca 3-4 veckor. Men jag tror att jag vet vad jag vill göra. Så inom en snar framtid kommer jag att få ett helt nytt liv! Tänk att slippa må dåligt och slippa blödningar, vilken dröm! Konstigt att inte fler gör detta. Det borde vara varje kvinnas rättighet att höja livskvaliteten tycker jag! Har man inga problem är det ju förstås en sak, men för hur många är det helt smärtfritt egentligen? Men man vet ju inte vilka alternativ som finns eller var man får hjälp. Så jag uppmanar alla kvinnor som tycker att pms och mens är ett problem att faktiskt ta hand om sej själva och leta upp de alternativ som finns och få hjälp till ett bättre liv. Det är vi värda!

Nu håller jag tummarna för att detta ska gå fort. Det skulle vara härligt att må helt bra till sommaren  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *