Betalt för att rösta?

Betalt för att rösta?

Folkpartiet i Tomelilla vill ge alla medborgare i kommunen 50 kr när det går och röstar. Man tror att detta kommer att öka valdeltagandet och det tror nog jag med faktiskt. Kanske inte en så dum idé…
 
Nog för att rösträtten är just en rättighet, även om jag ser den som en skyldighet och då vete sjutton om man ska behöva få betalt för det… Vad händer isf i de kommuner som INTE inför det, kommer folk att röstvägra då bara för att få sin 50-lapp?
 
 

3 svar på ”Betalt för att rösta?

  1. Detta kanske man borde införa i alla kommuner i landet.Då skulle varje parti få störe möjlighet att synas och få fler röster och vi skulle få se ett mer aktivt politiskt arbete i landet. Detta borde KD ta upp på sitt nästa möte. DÅ kan NI bli större än M. Lycka till.

  2. Detta med att muta folk, tycker jag är en idiotisk idé på många sätt, dels finns det människor som om de får en 50-lapp kan vara avgörande om de har mat för dagen eller inte.

    Men det mest idiotiska är att Folkpariet ( som nu kom med förslaget) inte kunde tänka längre än så.
    Svagt valdeltagande beror ju faktiskt på någonting … förmodligen att man tröttnat på alla lögner och den politik som förs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *