Bläää för krånglande datorer!

Bläää för krånglande datorer!

Vår ”huvuddator” började krångla för ungefär 3 veckor sedan. Slår man inte igång den så fungerar alla andra datorer bra och bredbandet går i den hastighet det ska. Slår man igång den så går det lååååångsamt!

Detta har gjort oss alla halvt galna, eftersom det hackar när man ska betala något och avbryts mitt i eller laddar sidor så långsamt att man aldirg får upp dem osv. Mail har knappt gått att hämta. Vi har en sk ”dongel”, alltså mobilt bredband som iaf jag använt istället och som har funkat ok. Men detta har inneburit att man inte haft koll på mail eller vad man lyckats betala mm. Så irriterande!

Problemet är att vi inte hunnit göra något åt det heller. Martin har letat efter felet, på den pyttelilla tid han haft över – men inte hittat något. Virussökningarna har gått i varandra utan någon större framgång. Till slut bestämde han sej för att rensa hela hårddisken, problemet var bara att jag behövde rädda mina mail. Efter att ha flyttats några gånger har de tripplat sej själva (alla fanns i tre kopior alltså) och var upp i sisådär 15000 stycken… Så först var jag tvungen att rensa ”lite”. Detta har gjorts lite då och då under veckan och nu finnas ”bara” 1000 kvar ungefär.

Så idag har Martin lyckats rädda mailen och för nu över allt annat till en extern hårddisk och sen ska hela apparaten rensas för att få nytt operativsystem och annat som tydligen behövs. För mej är detta rena grekiskan. En dator ska bara fungera, punkt slut. Trasslar den – ropar man på hjälp! Efter de här frustrerande veckorna vill jag ha tillbaka en fungerande dator som jag kan JOBBA på. Nog för att laptop är en bra pryl, men det är ingen ”riktig” dator!

Så det ska bli så skönt att få ordning på burken, så man kan jobba normalt igen och har tillgång till alla dokument. Tur man bor med en datatekniker 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *