Byte av tandläkare och lite annat…

Byte av tandläkare och lite annat…

Var uppe alldeles för tidigt i morse eftersom jag skulle med killarna till tandläkaren. I vanliga fall går de själva, men eftersom Senior har bytt tandläkare så följde jag med. Han har tidigare gått på specialisttandvården på Huddinge Sjukhus, men de har tagit bort hans patientgrupp och han fick därför inte gå där längre. Illa, med tanke på att han gått där sen han var liten och tycker om dem. Så kan det gå när man skär ner…

Junior har en toppentandläkare som han haft i säkert 10 år. Hon är vänlig, lyssnar och lätt på handen. Alltså bad vi att få henne även till Senior, vilket vi fick! Så idag var första gången hos henne och Senior var nog lite nervös. Han kväljer VÄLDIGT lätt. Många säger att de har problem med kväljningar, men för Senior är det så illa att han knappt kan borsta tänderna eller äta mat med ”fel” konsistens. Han har därför jättesvårt med tandläkarens instrument och måste sövas när det ska göra ingrepp. Inte så svårt att förstå att han var nervös. Men det gick jättebra!

Hon kunde undersöka honom utan problem och tom ta lite tandsten. Röntgen går inte, så han ska åka på ansiktsröntgen snart istället. Hon såg att hans visdomständer trängt upp en tand i gommen som förmodligen måste opereras bort, men då sövs han. Medan han är sövd fixar de resten av munnen på honom. Smidigt!

Jag är alltså uppe och igång lite tidigare än vanligt och ska försöka utnyttja det. Har redan hängt en tvätt och kör en ny. Ska gå med Baileys nu medan Martin är och jobbar och sen ska golven dammsugas och torkas. Är skittrött, så det får nog bli en tupplur efter lunch annars blir det knepigt att jobba. Det är så mycket folk nu att man knappt hinner tänka, kassan ska ju helst bli rätt… Så jag måste vara utvilad och må bra. Men det är så kul!!!

Det blir nog en bra dag!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.