Byxelkrok och bröllopsdag

Byxelkrok och bröllopsdag

Att vi skulle till Byxelkrok var planerat, men inte var vi skulle bo. Det fanns ett par olika alternativ, bitarna föll ganska snart på plats.

Vi kom till ”Kroken” vid 10.30 på torsdagen. Lagom tidigt för att kolla in våra alternativ och fundera. Skulle vi stå i hamnen, mitt i smeten med el och faciliteter för 210 kr eller skulle vi bo lite mer avskilt utan någonting alls för 100 kr? Myller eller lugn.

Vi började i hamnen och tänkte att vi kunde flytta dagen efter så fick vi båda delarna. Så blev det inte. Det var så smidigt att stå i hamnen att vi stannade där i två nätter. Där fanns allt vi behövde i närheten och lite bekväm är man ju…

Första dagen tog vi det ganska lugnt, handlade lite och jobbade lite. Vi hade en plats närmast vägen och det märktes. Det var lite party bakom bilen på natten, så när ett ekipage framför oss lämnade på morgonen snodde vi snabbt deras plats. Även om det bara rörde sej om några meter, var det faktiskt betydligt lugnare. Dessutom fick vi sjötomt då, typ 🙂

Dag två, fredagen, var vår bröllopsdag. Den dagen är vi alltid larvigt romantiska hela dagen och det var vi även i år. Efter frukost tog vi ut cyklarna och trampade upp till fyren Långe Erik. En tur på sisådär 2 mil tur och retur. Bra motion och jättemysigt.

Solnedgångarna på Ölands västra sida är magiska, det är en självklarhet att tillbringa kvällen på stranden om man kan. Alltså tog vi med oss glas och bubbel ner på stranden och satt där och myste. Till saken hör att Martin friade till mej på samma strand, men några mil söderut.

Vi blev kvar på stranden rätt länge och strövade sedan runt lite i hamnen. Det är lite som att vara utomlands faktiskt. Mycket folk, alla är glada och avslappnade. På ett ställe satt en kille och spelade gitarr. Så mysigt!

Efter en god natts sömn packade vi ihop oss och lämnade Byxelkrok. Men först tog vi en sväng på årets marknad. Det brukar vara en av årets höjdpunkter, men nu var den så liten. Vi gick igenom på typ en kvart och köpte ingenting. Lite tråkigt, eftersom vi gillar att gå på marknader, men såklart väntat i pandemitider.

Vi hade ett par timmar att slå ihjäl, så vi åkte till Trollskogen. Där finns en slinga som är 4,5 km som är urmysig att gå. Det märktes tydligt att det var länge sedan vi var där, allt hade förändrats – utom själva skogen och slingan sträcka. Här fanns ett nytt naturrum, en jättestor parkering och delar av slingan var uppfräschade så man även kan ta sej fram om man har lite svårt att röra sej.

Efter promenaden fixade vi lunch i bilen och sen drog vi vidare. Vi skulle checka in på Böda sand – allmänt kallad Böda Camping!

Vilket ställe! Det ska jag berätta mer om i nästa inlägg 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

9 svar på ”Byxelkrok och bröllopsdag

  1. Där har man vart ett par ggr, vackert. Perfekt när man har husbil/vagn och kan placera sig lite där man känner för det för stunden. Tror man får upptäcka så mkt mer då. Grattis på bröllopsdagen.

  2. Öland är så vackert och att få njuta av solnedgången med lite bubbel på stranden slår nog det mesta. Grattis på bröllopsdagen <3

  3. Trollskogen minns jag mycket dom barn då vi lekte där. Jag går nog ta mig en ordentlig runda genom Öland snart för att uppleva gamla och nya pärlor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *