Ciderkyckling på begäran :-)
Nu kommer receptet:
(Ur VV´s kokbok, Lev Livet Lättare)
1 portion
1 kycklingfilé
2 dl cider light
2 krm örtsalt
1/2 krm svartpeppar
2-3 skivade champinjoner
1/2 grön paprika, tärnad
1 morot, skivad
1/2 tsk vetemjöl
1 msk matlagningsgrädde (max 7%)
1 1/2 dl kokt ris
1 tomat i skivor
Koka kycklingfilén hel i cider, krydda med örtsalt och peppar ca 20 min eller tills kycklingen är klar. Sila spadet och koka upp det, lägg i grönsakerna´, spara hälften av paprikan. Sjud ca 5 min- vispa i mjöl blandat i grädden. Skär kycklingen i bitar och lägg i, smaka av med salt och peppar. Servera med ris och tomat. Strö över resten av paprikan.
Detta bli 4,5 -5 points per portion beroende på vilken % man har på matlagningsgrädden.
Om det är gott? Det får vi se på fredag 🙂
.