Ciderkyckling på begäran :-)

Ciderkyckling på begäran :-)

Nu kommer receptet:
(Ur VV´s kokbok, Lev Livet Lättare)

1 portion

1 kycklingfilé

2 dl cider light

2 krm örtsalt

1/2 krm svartpeppar

2-3 skivade champinjoner

1/2 grön paprika, tärnad

1 morot, skivad

1/2 tsk vetemjöl

1 msk matlagningsgrädde (max 7%)

1 1/2 dl kokt ris

1 tomat i skivor

Koka kycklingfilén hel i cider, krydda med örtsalt och peppar ca 20 min eller tills kycklingen är klar. Sila spadet och koka upp det, lägg i grönsakerna´, spara hälften av paprikan. Sjud ca 5 min- vispa i mjöl blandat i grädden. Skär kycklingen i bitar och lägg i, smaka av med salt och peppar. Servera med ris och tomat. Strö över resten av paprikan.

Detta bli 4,5 -5 points per portion beroende på vilken % man har på matlagningsgrädden.
Om det är gott? Det får vi se på fredag 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.