Corona-sviten på Huddinge Sjukhus

Corona-sviten på Huddinge Sjukhus

Nu har mitt liv trasslat till sej totalt. När kaoset är ett faktum så måste iaf jag ta till galghumor för att orka vidare. Så är det nu. Därför meddelar jag härmed att mina föräldrar checkat in i varsin corona-svit på Huddinge Sjukhus, med helpension och dygnetruntservice. Jäkligt dåligt val av hotell om ni frågar mej…

Ni som fortfarande inte tycker att corona är mer än en lätt förkylning kommer jag inte kunna övertyga med detta inlägg heller förmodligen. Men jag kan säga så mycket som att ni INTE, under inga omständigheter vill hamna i min sits. Att ha en förälder inlagd på sjukhus, som du inte får besöka är illa nog – att ha två… är ett jäkla skit!

Min mamma har varit inlagd en vecka ungefär, min pappa några dagar. Jag tänker inte gå in särskilt mycket på deras hälsotillstånd, men kan säga så mycket som att min mamma hade en CRP (det vi även kallar sänka eller SR) på 211 och min pappas syresättning låg runt 80. CRP ska ligga under 10 och syresättning ska minst vara 95, då fattar ni ungefär hur illa det är.

Så länge min mamma var inlagd och pappa var hemma så var det han som höll ställningarna och kunde vidarebefordra information till mej. Han var ju sjuk då med, men hemma så man visste att han ändå var ganska ok. Så länge man är sjuk men i hemmet är läget ändå under kontroll på nåt sätt. Dagen som även han åkte in blev det väldigt ”kaosigt”, då skulle jag ha kontakt med personalen på mammas avdelning för att få veta status som sedan skulle föras vidare till de som behövde den. Samtidigt som oron för pappa såklart ökade markant. Man vill inte se sina föräldrar bli hämtade av rymdgubbar och ambulans.

Nu har vi mer grepp om läget igen. Pappa är på en avdelning och så pass pigg att han kan ha koll på mamma igen. Mamma orkar prata lite då och då. Jag kan ringa personal på avdelningarna när jag vill, men det gör man ju förstås inte särskilt ofta. De är överbelastade och total utarbetade, man stör inte i onödan. Men när man ringer är de väldigt tillmötesgående, ger tydlig information och svarar på alla frågor man har.

Å frågor har man. Oron är förstås väldigt stor och ilskan är större än någonsin på folk som inte håller avstånd eller förringar corona och menar på att det bara är en förkylning. JA, en del känner inget alls – MEN mer än 12 000 har dött. Personer som har anhöriga som älskar dem. Glöm aldrig det!

Ni som är äldre och inte bryr er; sätt inte era barn i min situation. Ni som är yngre och har föräldrar som inte bryr sej; visa den här texten för dem. Är ni yngre och inte bryr er; ni kan smitta någon som blir väldigt sjuk. Ni vill INTE hamna i min sits med två föräldrar, allvarligt sjuka, på en avdelning där ni inte kan besöka dem.

Det är inte värt en utekväll, en fika eller ett ”ska-bara”. Nu är det så nära ett vaccin – håll ut!!!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

14 svar på ”Corona-sviten på Huddinge Sjukhus

 1. Åh fy vad jobbigt att båda är inlagda men skönt ändå att de verkar vara på bättringsvägen. Har släktingar som gått bort nu pga covid-19 och ”yngre” som inte är i någon riskgrupp som blivit väldigt dåliga! Förstår inte dem som inte inser hur allvarlig situationen är.
  Håller tummarna för att dina föräldrar blir bra snart ♥️♥️

 2. Det måste vara en mardröm för dig. Det gäller att vara försiktiga, men tyvärr så anser så många att dom inte behöver bry sig. Vi kan göra mycket fortfarande, men vi måste tänka oss för hur vi göra de olika sakerna.

 3. Det kan inte vara lätt och måste vara så jobbigt. Förstår mig inte riktigt på dem som måste festa riktigt, kan man inte vänta med det till pandemin är över. :/

 4. Usch vilken mardröm du hamnat i. Håller tummarna hårt för att se snart är bättre och får åka hem.
  Kan inte fatta varför det är så svårt i vårt samhälle att förstå. Tåden är tydliga och det är sorgligt att människor inte förstår.
  Styrkekramar till dig ❤

 5. Så trist, hoppas att de kryar på sig, det är inte så roligt med denna pandemi. Och tyvärr, en del tänker bara på sig själva & tycker det är alla andras uppgift att följa råden..

 6. Men finaste Marlene, vad jobbigt för er alla. Det värsta är att ha sjuka föräldrar och inte få vara där som stöd.
  Så fint av dig att tänka på personalen <3 Jag hoppas att ditt nästa inlägg är en positiv uppdatering.
  Kram

 7. Men oj vad jobbigt för dem och alla er nära. Corona kan verkligen slå ojämnt och olika för alla drabbade. ena sonens mamma låg inne i respirator under en lång tid men fick äntligen komma hem i januari tror jag. Vår ena son fick corona men ingen av oss andra. Han var inte alls så sjuk vilket var skönt.

  Corona hotellet hoppas jag att dina föräldrar snart kan checka ut ifrån- Kram från mig

 8. Jag kan nog tänka sej såhär att att alla FÅ tycka som man vill . Ich man få respektera varandras åsikter det är så synd dock att det blivit så att folk inte gör. Det är tråkigt att de hamnat i den sitsen . Och hoppas dem kryar pp sej 💕

 9. Så glad jag blev! Trodde du inte hade kvar din blogg! Jag läste den, när du gjorde din viktresa.
  Kul att fler bloggar! Själv försöker jag återhämta mig efter 2,5 månader på sjukhus.
  // Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *