Matsedel v 8

Matsedel v 8

Sista veckan i februari, den värsta kylan har gett vika och sportlovet har börjat för delar av Sverige. Känns det inte som om folk ”sportat” mer än vanligt den här vintern? Det vinterbadas (vet inte om det är en sport, men ändå…) och det åks längdskidor som aldrig förr. Jag är inte en av dem, gör varken det ena eller det andra.

Jag kör på precis som vanligt med de dagliga promenaderna och min hemmaträning. Nu har vi snart jubileum: ett år i corontän – tjoho lixom, inte… Det onormala blev normalt rätt snabbt och sen har jag bara kört på. Det har faktiskt funkat jättebra och min kropp mår betydligt bättre nu än den gjorde för ett år sedan. Så jag fortsätter.

Som jag brukar säga så har begreppet hälsa rätt många delar, en är fysisk aktivitet, en annan sömn och ytterligare en är enligt mej glädje. Vi behöver skratta! Gör ni det? Om inte, sätt på Netflix och programmet Nailed It – jag lovar att ni får det välbehövliga skrattet direkt.

Mat är förstås oxå viktigt, detta bjuder vår vecka på:

Måndag: Pasta med lins- och tomatsås (Grön 33, Blå 1, Lila 1 all sås, plus ev pasta)

Tisdag: Superenkel fisksoppa med räkor och dill (Grön 7, Blå 1, Lila 1)

Onsdag: Allt-i-ett-ugnsomelett (Grön 27, Blå 17, Lila 17 för hela)

Torsdag: Kyckling med tomatsås (Grön 4, Blå 2, Lila 2 plus pasta)

Fredag: Tacogryta (Grön 4, Blå 4, Lil 4 plus ris)

Lördag: Pasta med kräftor, tomater och sugersnaps (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Söndag: Kycklingrullader med färskostfyllning (Grön 6, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Det mesta den här veckan är lättlagat och allt utom kräftorna passar i matlådan. Ni måste testa kycklingen med tomatsås, fisksoppan, tacogrytan och rulladerna – sååå gott! Här ska vi fylla frysen, så vi har till lunch på dagarna. Matlådor underlättar massor nu när vi bägge två jobbar hemma.

Ha en fantastiskt vecka!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

15 svar på ”Matsedel v 8

  1. Håller med! Det är väl det enda positiva med den här pandemin och restriktionerna – att alla verkar vara utomhus mer och aktiverar sig! Tycker att varannan kotte åkt skridskor också!

  2. Ska nog minsann testa din matsedel ngn vecka och detta lät ju väldigt gott, kanske köper ngt av detta att tillaga när jag handlar om några dagar =D

  3. Jag tycker det är skönt att vintern börjar ge upp. Är man en fryslort som jag så klarar man inte riktigt detta 😉
    Tack för härlig matonspiration för veckan. Kyckling rulladerna lärt riktigt goda.

  4. Mmmm smarriga rätter du bjussar recept på (som vanligt). Ja, matlådor är verkligen en räddning på många sätt. Annars är risken stor att man tar något snabbt.
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *