Det bidde bara vi…

Det bidde bara vi…

Då är midsommarafton här!
Förra året började vi planera för årets midsommar och fixade ett bra erbjudande för alla som ville komma med oss och äta på Lammet & Grisen här på Öland. Direkt var det ungefär 35 personer som tackade ja och det kändes ju fantastiskt! Men vart efter trillade det bort folk, en efter en… tills det bara var vi kvar. Så vi får fira ensamma med familjen i år igen, men kom inte och säg att vi inte försökte! Många av de som backade ur i sista stund hoppas på en ny inbjudan till nästa år. Jag säger så här: vi åker hit – den som vill får gärna hänga på. Men något stort arrangemang blir det nog inte förrän jag ser att folk verkligen kommer… allt detta jobb och fix och alla samtal med restaurangen, för att sedan ringa och avboka allt känns inte så kul. Men vi är här, den som vill hänger på.


Vår midsommarafton började med en lång hundpromenad. Det duggregnade bitvis, men inte mer än att vi kunde fortsätta. Väl tillbaka i huset fixade vi iordning oss och lagom till lunch åkte vi den korta biten till Lammet & Grisen. Det var Martin och jag, mina barn och mina föräldrar. Precis när vi skulle börja äta kom solen! Härligt att känna lite värme på näsan när det verkar regna i resten av landet.

Vi åt av alla sillsorter, ägghalvor, bröd och njöt av att slippa planera, laga, duka och diska. Och när vi var nöjda åkte vi ner till sjön en sväng, men det var lite för kallt för vår smak så vi åkte hem igen och myste med hunden. Jag har suttit och jobbat en stund också.

Eftermiddagen blir lugn, kanske en tupplur, kanske lite läsning… det blir som det blir. Klockan 18 är vi tillbaka på Lammet & Grisen för kvällsbuffén med helstekt lamm och gris direkt från grillen. Jag har en känsla av att vi bara äter och sen åker hem. Det blir nog varken sent eller särskilt mycket fest, bara god mat, trevligt sällskap och lugnt. Å sen avslutas den nog som den börjde; med en hundpromenad.

Ha en riktigt fin midsommarafton, var ni än är och vad ni är gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *