En annorlunda julafton

En annorlunda julafton

När vi träffas på julafton är det alltid jag och min familj, mina föräldrar, min faster med familj, Martins föräldrar och min farmor. Alla utom Martin och hans föräldrar har varit med i hela mitt liv. Inget blev som det brukar i år…

Först bestämde min faster att de inte skulle vara med på eftermiddagen utan vi skulle äta frukost hos dem.  Så föll de bort… visst var det helt ok hemma hos dem, men som sagt annorlunda. Min mamma kunde inte vara med pga migrän och Junior jobbade. Sen ringde Martins föräldrar och meddelade att de var sjuka. Så föll även de bort… Så helt plötsligt stod vi där med massor av mat och bara vår familj, plus mamma, pappa och farmor. Första julen för mej utan faster och farbror, första julen för Martin utan sina föräldrar. Men det blev ändå väldigt bra!

När mamma väl kunde stå på benen igen började vi fixa med julbordet. Medan vi är i köket hör vi hur det rivs papper i vardagsrummet. Jag smyger dit och tittar och där står Baileys och river pappret av ett paket! När han ser mej slutar han direkt och lägger svansen mellan benen. Jag ser att paketet är till honom, så han får fortsätta. Det luktade säkert jättegott för där låg ett härligt ben till honom. Han kunde inte vänta på Tomten, så enkelt var det. Det fattar ju vem som helst!

När Junior slutade jobba, hämtade jag honom och han tvärslocknade i en soffa medan maten ställdes på bordet. Sen åt vi och hade mysigt innan Senior delade ut julklapparna. Jag var mest spänd på att se farmors reaktion när hon såg sin julklapp. Jag hade gjort en almanacka med gamla bilder från när min pappa var liten och sånt som hon kommer ihåg. Å det blev verkligen en evighetspresent, för där satt hon och bläddrade varv efter varv och för varje varv kom hon på mer om bilderna. Så kul!

Vår julklapp till mamma, pappa och killarna blev också en succé. Biljetter till musikalen Spamalot på Oscarsteatern. Den har vi velat se allihopa och när det meddelades att den skulle fortsätta under våren var jag den första att köpa biljetter. En perfekt present i vår familj! Jag fick en del riktigt bra saker bla tid i ett riktigt ljusrum. Så nu ska jag få sitta där i vita kläder och bara insupa ljus några gånger under vintern. Ska bli riktigt skönt!

När vi kom hem körde vi igång första sällskapsresan. Efter en stund känner jag hur en fyllning i en tand släpper och lämnar ett stort hål efter sej. Lyckat! Det är två veckor kvar till tandläkarhögskolan öppnar igen… skickade ett sms till min tandläkarstudent att hon gärna får prioritera en tid så fort det går. Så är det väl bara att vänta på svar. Tills dess blir det till att tugga på andra sidan och borsta tänderna noga.

Så vår julafton var lyckad även om den var annorlunda. Nästa år är vi inte hemma alls, så då blir det ett väldigt minimalt firande i Gambias sol. Det går bra det med, vi är ju tillsammans!

Nu ska vi motionera ner julmaten och ta en promenad. Vi får väl se om vi går ensamma idag eller om det vågar sej ut några medlemmar. Sen ska vi till Kungens Kurva på julrea! Jag ska till Rusta och kolla efter ljusslingor att ersätta de trasiga med. Och så vill jag ha en svart, enkelt kjol. Så får vi se vad vi hittar. Matfrågan är enkel: det finns mängder med mat kvar hos mamma! Så vi äter väl där idag också.

Hoppas ni haft en härlig jul och att ni har en lugn och skön ledighet. Nu är det bara nyår kvar, sen är allt som vanligt igen  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *