En riktigt härlig bokhög!

En riktigt härlig bokhög!

För att lätta upp de historiska böckerna i förra boktips-inlägget, har jag varvat med lite mer lättsmält. Jag älskar ju biografier, så en sån har det blivit, samt tre härliga feelgood.

Vi var på ljudboksgalan för några veckor sedan, där feelgood numera är en egen kategori. Verkligen på tiden måste jag säga som älskar den sortens böcker. Visst är faktaböcker intressant och kriminalare spännande, men biografier och feelgood är ändå det bästa av allt 🙂

Vi börjar uppifrån som vanligt:

Summan av alla kyssar – Julia Quinn

Detta är den tredje delen i den härliga serien om Smythe-Smith-kvartetten. Att kärlek börjar med bråk har man väl hört sedan man var liten och så är det verkligen med paret i den här boken.

Hugh Prentice är både smart, praktisk och matematisk men ingen lustigkurre direkt. Efter att en ödesmättade duell för många år sedan förstörde hans ena ben är han heller inte särskilt mycket för dramatik och känslor. Sarah Pleinsworth däremot är rapp, känslostyrd och utåtriktad. Det är allt annat än en hemlighet att hon aldrig har förlåtit Hugh för duellen som nästan splittrade hela hennes familj. De två avskyr verkligen varandra och när de ofrivilligt tvingas umgås en hel vecka gör dom de med en ömsesidig förståelse om att hålla sej på varsin kant. Men så händer något såklart, som förändrar allt 🙂

Så där härligt förutsägbart och romantiskt så det bara smäller om det! Jag älskar Julia Quinns böcker!!! Har ni inte läst något av henne än, så är ni bara att gratulera. Ni har några ljuvliga timmar framför er.

Mörkret och den rosa bubblan – Marko Lehtosalo

Jag har jobbat med en mängd olika artister, Markoolio är en av dem. Och han är även en av dem jag har hållit kontakten med under många år. När han släppte sin biografi var jag såklart väldigt nyfiken och kastade mej över den. Vilken ljuvlig bok och så snyggt omslag!

Att en artist har två olika personligheter är väl inte så konstigt? En som den privatperson man faktiskt är och en som artist. I Markos fall är detta ganska tydligt tycker jag och har alltid varit, även om de två såklart hänger ihop. I boken berättar han själv att livet mest var en skön fest för Markoolio – men för Marko Lehtosalo en kamp mot morsans alkoholmissbruk, styvfarsans aggressivitet och mycket annat. Det kunde gått käpprätt åt skogen, men han vände den spikraka vägen rätt in i kriminaliteten, till ett liv som hitmakare och älskad artist.

Jag älskar boken! Mycket visste jag, men mest bara om det som de flesta andra också kunde tagit reda på. Visst har man väl förstått att det måste finnas en annan sida, som de flesta kreatörer har inom sej, men att det var så illa kunde man nog inte förställa sej. En mycket läsvärd bok som återigen visar att man kan vända en nedåtgående spiral. Alla kan förändras! Läs den bara!

Början på något nytt – Jenny Fagerlund

En bok i tiden, kan man nog säga och en berättelse de flesta till viss del nog kan relatera till. Det handlar om Johanna som precis flyttat till en helt ny ort tillsammans med sin familj. Alex som är stor influencer, vars sambo bedrar henne. Och Mona som efter 40 år gått i ofrivillig pension från ett arbete som hon älskar. Tre väldigt olika karaktärer, i olika ålder och med helt olika liv.

De träffas av en slump och börjar umgås lite smått. En dag ställer de upp i en tävling, alla med olika skäl att delta – mycket handlar om hämnd… Å där nånstans hittar de varandra i sina olikheter. En himla härlig historia med mycket kärlek, vänskap, svek och knepiga relationer. En mysig bok helt enkelt!

Ett hav av minnen – Fiona Valpy

Å så fin!!! Älskar den här boken!

Tänk er att ni skulle skriva ner er mormors historia, visst är väl det en spännande tanke. Vad vet vi egentligen om våra mormödrars liv? Jag har absolut ingen aning, eftersom min mormor dog när min mamma var liten. Jag hade så gärna velat träffa henne. Kanske är det därför jag tycker så mycket om den här boken?

Det handlar om Kendra som besöker sin mormor Ella först som vuxen. Kendras mormor och mamma har haft en längre konflikt och nu vill vill mormor att Kendra ska berätta hela hennes historia i hopp om förståelse och kanske förlåtelse.

År 1937 förändras sjuttonåriga Ellas liv för alltid när hon skickas till vackra Île de Ré över sommaren och träffar den karismatiska Christophe. De förälskar sej såklart och skiljs åt, såklart… Kriget förändrar allt och ställer saker på sin spets. Mormor Ella pratar in sin historia på kassettband som Kendra lyssnar på vartefter och kompletterar med frågor vid sina besök. En alldeles fantastiskt och sorglig historia rullas upp hennes bild av mormor förändras total.

På vägen förändras även Kendra själv och hennes liv kommer heller inte att bli som det en gång var. På grund av mormors historia.

En superhärlig bok! Det är vår kärlek, svek, släktband, familjetragedi och en massa annat i en enda stor härlig boll! Miljö- och personbeskrivningarna är magiska! Gillar ni feelgood så är detta ett absolut måste!


Det var detta för den här gången. Nu är vi ute på rull och jag har laddat med serier som legat och väntat alldeles för länge. En feelgood-serie (såklart) och en historisk kriminal-serie, som jag förstått det. Fem respektive tre böcker i varje, så det tar väl sin lilla tid att komma igenom.

Berätta gärna vad ni läser just nu eller om ni blir sugen på någon av böckerna är ovan.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”En riktigt härlig bokhög!

 1. Jag har precis lyssnat färdigt på Jenny Fagerlunds bok, den var perfekt flyttsällskap 🙂
  Har precis börjat läsa Den saknade systern av Lucinda Riley, har väntat länge på att den skulle komma som storpocket och sedan har det varit lite för mycket med flytten för att orka läsa om kvällarna. Men det ska bli härligt att få sätta tänderna i den nu 🙂

 2. Tack för tipsen. Lyssnar mest på böcker, och nu är det Stjärnklart jag håller på med.
  Annars är det mest feelgood jag lyssnar/ läser. Mitt huvud klarar inte mer 🙂

 3. Kul med boktips!
  Just nu har jag återigen lite svårt för att läsa men jag lyssnar på ljudböcker. Igår började jag på Johannes Hansens bok Tough Love, får se om jag orkar mig igenom den eller om jag byter till något mer lättlyssnat.

 4. Marko är en himla kul filur det kan jag hålla med om som också träffat honom vid flera tillfällen. Just nu lyssnar jag på en kanonbra bok – Terrordådet på Drottninggatan.

 5. Självbiografier är alltid intressanta.
  Själv föredrar jag spänningsromaner framför feelgood. Jag gillar när det händer saker och även om det kan vara skönt att få in lite feelgood i bland också gillar jag farten i de andra. Just nu läser jag Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *