En snygg fasad?

En snygg fasad?

Alla människor har problem, är bekymrade, är ledsna ibland osv. Man kan inte vara på topp dygnet runt alla veckans dagar året om, så är det bara. Men varför talar man inte om det? Varför är det fult att ha problem?

Hur ofta säger DU precis som det är när någon frågar hur du mår? Du är inte helt sanningsenlig de flesta gånger, eller hur? För hur kul är det att stå och gnälla inför någon och verkligen ösa ur sej hur illa allt är och sen upptäcka att den här människa egentligen inte har tid att lyssna… Å även om man har tid att lyssna, vill man egentligen att alla ska veta hur illa jag har det hemma eller på jobbet? Skulle jag själva orka eller vilja veta detta om andra?

När jag frågar någon hur de mår händer det att jag frågar två gånger. Efter första svaret, kan jag fråga ”Men hur är det egentligen då?”. Då brukar det komma en annan version… VARFÖR? Varför ska man ha en fin fasad och inte låtsas om att det finns problem? Varför kan man inte bara säga att idag känns livet inte så kul men i bästa fall blir det bättre imorrn, hur är det själv? Det händer att jag svarar så och ibland verkar folk bli chockade över min uppriktighet. Varför det? Har dom aldrig mått dåligt?

Är fasaden viktigare än att vara sann mot sej själv och andra. Om folk frågar hur jag mår så får de faktiskt veta det – jag tänker inte försköna mitt liv bara för att tillfredställa andra. Då ljuger jag mot mej själv och det tänker jag inte göra. Så frågar du hur jag mår, får du verkligen veta det – så det så!

Hur gör ni?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *