Ersättning vid försening

Ersättning vid försening

Jag har ju flugit en hel del under året och oftast har jag inte kommit fram i tid tyvärr… här om dagen fick jag äntligen tid att sätta mej ner och kolla närmare på om det finns möjlighet till ersättning. Så enkelt det var!

Jag vill poängtera att detta inte är något samarbete, jag vet inte ens om det fungerar men vill tipsa er ändå.

För att det övht ska vara lönt mödan måste förseningen vara minst 3 timmar. Det hade jag på två av mina resor, hem från Budapest och till Kroatien. Så jag fyllde i alla uppgifter, vilket var hyfsat lätt och kunde sedan nöjt luta mej tillbaka. Det ska ta 6-8 veckor att få besked och det kostar inget att få ärendet prövat. Avgiften dras när man får ersättningen.

Redan dagen efter fick jag besked om resan till Kroatien, avslag. Detta eftersom jag haft två olika flygbolag. Så SAS klarar sej från att ersätta mej trots att det var deras trassel med borttappat flygplan som fick mej att missa nästa flyg. Den andra har jag inte hört något om vilket borde innebära att det finns rätt till ersättning. Problemet med det ärendet är att det är Air Berlin… de har ganska många ärenden och är inte jättevilliga att betala. Så det blir spännande att se hur det går, det kanske blir en extra slant till nästa resa. Eller inte…
Här är Vagabonds lista på de flygbolag som just nu är värst. 

1. Wizz Air, Ungern
2. Norwegain Air Shuttle, Norge
3. Air Berlin, Tyskland
4. Lufthansa, Tyskland
5. Nextjet Sverige, Örnsköldsvik
6. Ryanair, Irland
7. Thomson Airways, Storbritannien
8. Vueling Airways, Spanien
9. British Airways, Tyskland
10. British Midland regional, Storbritannien

Jag har använt Försenad och hoppas nu på det bästa… gör det du också om även du haft trassel, man har ju inget att förlora på att försöka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *