Matsedel v 46

Matsedel v 46

Halva november har runnit iväg och nu börjar en
riktigt hektisk period för de flesta av oss. För vår
del handlar det om julbord… typ 6-7 stycken, vi vet inte riktigt eftersom det tillkommer hela tiden.

Det vi vet är att första julbordskryssningen är på fredag, sedan har vi en julbordskryssning per helg de kommande tre veckorna. Efter den sista kan ni läsa vår jämförelsen av Östersjöns julbord 2017 på Du i Fokus.

För er handlar det förmodligen också en del om julbord men även om julfester, avslutningar, glöggpartyn, luciafiranden och en massa annat. Säkert ska det avslutas en massa projekt och jobb innan jul också. Å detta innebär mer mat äv vanligt och mer stress än vanligt… jag glömde ju julstressen! Det ska köpas julklappar, julpyntas, julbakas och julpysslas också! Eller…?

Jag kommer prata mer om detta senare, men jag ber er redan nu att göra upp en plan. För allt! Prioritera, välj bort, delegera. Inse dina begränsningar och fundera på vad som verkligen är viktigt inför jul. Men som sagt – detta pratar vi mer om en annan gång. Jag kommer även att göra ett inlägg med smarta tilltugg till glöggminglet och glögg som är helt gratis i SmartPoints. Missa inte det!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Pasta med spenatsås 2 SP plus pasta
Tisdag: Krabb- och räkgratäng 8 SP
Onsdag: Örtfylld kyckling 4 SP plus ris
Torsdag: Fläskfiléwok 5 Sp plus ris
Fredag: Räkgryta m minimajs fr 5 SP plus ris
Lördag: Potatiskaka med kyckling 22 för hela kakan, lägg till Sp för tillbehör
Söndag: Indiska Daal fr 9 Sp plus ris

Alla rätter passar för matlådan, så passa på att fylla frysen inför jul så har ni iaf en sak ni slipper lägga energi på senare.

Ha en fin vecka och håll tummarna för lugnt väder nu när vi ska ut på sjön. Som vanligt kan ni hänga med på Instagram @marlenerinda, så får ni se allt som Silja har att bjuda på i jul både när det gäller mat och show.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *