Fascinerande effekt

Fascinerande effekt

Jag är faktiskt livrädd att bli smittad av corona och håller mej på min kant. Sedan början av mars har jag bara gått hemifrån när vi varit ute med hunden och handlat, typ. I övrigt håller jag mej hemma, vill inte och tänker inte bli sjuk!

Under de här veckorna, börjar bli rätt många alltså, har vi röjt och då menar jag verkligen röjt. Å många verkar göra som vi. Det har gått många lass till sopen, där är alltid kö numera och folk har fyllda släpvagnar med precis samma saker som vi. Ännu flera lass har gått till secondhand, som nu meddelar att de har svårt att ta hand om mängderna som kommit in. Och mycket har vi sålt, främst i olika grupper på Facebook och jag har aldrig sett så många nya annonser där. Det bästa av allt är att grejerna faktiskt säljs också!

Den stora röjningen gjorde vi under påsken och sedan dess har köpare kommit hit och grejerna bytt ägare. Det har varit barnstolar, spel, leksaker, instrument, inlines, skivor och en massa annat som någon annan värderat högre än oss. Vi har satt ganska låga priser, just för att bli av med grejerna – och varenda öre går till byn i Gambia.

För bara någon vecka sedan kunde vi skicka ner 800 kr till vår by. Det är väldigt mycket pengar där. Smile köpte direkt tvål, vattendunkar med kran, olja och ris, så nu kan de iaf sköta sin hygien hyfsat och äta sej mätta ett tag. Han lovade att spara en liten del av pengarna om de skulle behöva sjukvård.

Så vårt skräp är någon annans skatt och hjälper samtidigt en massa människor i Afrika att överleva. Visst är det häftigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *