Fest ombord på colombianska segelfartyget Gloria

Fest ombord på colombianska segelfartyget Gloria

En del saker får man bara chansen att göra en gång. Så var det för någon veckan sedan, när vi var inbjudna till det colombianska segelfartyget Gloria. Att gå ombord på ett sånt fartyg får man bara chansen att göra en gång i livet. Såklart tackade vi ja!

Mina erfarenheter av Sydamerika är sådär… jag har varit i flera länder där och rest runt en del, men har inte fastnat för just den regionen. Mycket beror nog mest på språket, jag kan inte spanska och många där är inte så bra på engelska. Alltså förstår vi inte varandra och då blir det inte alltid så bra. Jag vill nämligen kunna resa runt på egen hand och klara mej själv, det går sådär när man inte har språket.

Men jag ger mej inte! Jag vill lära mej mer om länderna i Sydamerika och med tiden lära mej mer Spanska. Jag gick faktiskt en knapp termin på Komvux – sen flyttade jag till Gambia, inte mycket spanska där inte… Dessutom har jag en kompis som bor i just Colombia, som jag gärna vill besöka.

Den här kvällen gick vi iaf om bord på det vackra fartyget som seglat hela vägen från just Colombia. Resan började i mars, de var i Sverige hela veckan och seglade sedan vidare mot Tyskland tror jag att det var. Gloria är ett sk skolfartyg, med en ung besättning. Resan är ett PR-projekt för att visa vad Colombia har att erbjuda.

Vi fick först se fartyget, sedan vi fick en kort presentation av Colombias olika regioner som de vill locka turister till. I en av dem; Medellin, bor min kompis R. Han bodde i både Mexiko och Venezuela på 90-talet, där besökte jag honom och fick se mycket av båda länderna. Men då var han ju med som både guide och tolk, sånt underlättar. Nu finns han alltså i Colombia, som är en av platserna som företaget som bjöd in oss vill att vi ska besöka. Så nu kanske det blir en resa dit ändå.

Ombord bjöds vi på en massa goda smårätter och fick se vacker dans. Vi fick även träffa Colombias ambassadör i Sverige. Landets president var faktiskt också i Stockholm, även om han inte var ombord på fartyget. Ambassadören berättade om smaker, stränder, berg, regnskogar och kultur. Allt låter så otroligt spännande och jag vet ju hur fantastisk naturen, maten och kulturen är där.

Vi älskar ju vatten, båtar och kryssningar. Att få segla med Gloria skulle vara en dröm och förblir förmodligen en dröm också. Men vilken grej det skulle vara! Colombia behöver däremot inte stanna vid en dröm eller tanke, såklart vi ska åka dit!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Fest ombord på colombianska segelfartyget Gloria

  1. Så roligt 🙂 Har inte heller varit där borta, för Mexico räknas ju inte in till sydamerika. Vill se och upptäcka så mycket, innan man dör 🙂

  2. Å vilken upplevelse att få att gå på ombord på båten Gloria 😊. Få prata med kapten & äta maten från Cambia. Häftigt.
    Jag har inte varit i Mexico. Men vore häftigt att åka ditt. Men det kostar lite att åka dit.
    Ingenting är omöjligt 😊. Drömmar ska man ha för att ha något att sträva efter.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *