Matsedel v 26 – matlagning i små kök

Matsedel v 26 – matlagning i små kök

Midsommar är över och juli står för dörren. Den här veckan firar vi tre år som husbilsägare. Snacka om att det hänt mycket sedan vi fick ett rullande hem, vi har fått ett helt nytt liv!

Vi har varit ute på ”rull” så mycket vi kunnat de senaste tre åren. För några dagar sedan rullade vi iväg på sommarens långtur. Även om den inte går långt bort, så håller den på länge – alltså långtur. Vi fortsätter att hålla oss i Sverige, det är här vi har jobb och det finns så otroligt mycket att se i vårt lilla avlånga land.

Våra experiment med husbils/husvagns/båtmat fortsätter. Vi har några rätter vid det här laget, de hittar ni HÄR. Många har efterlyst mat som går att laga i små utrymmen, så vi vet att det är efterlängtat. Jag har faktiskt startat en Facebook-grupp med mat för små kök, ni hittar den HÄR. Ge oss gärna tips på sånt som ni tycker att vi ska fixa recept på, särskilt sånt som blir bra i Omnia. HÄR finns ett samlat inlägg på bra mat i husbil/husvagn/båt/små kök.

Häng gärna med på vårt äventyrskonto på instagram @jikitaspaaventyr och vår Youtube-kanal, där lägger vi upp resor och annat spännande som vi får vara med om. Där finns även I Jikitas Kök, korta filmer där vi lagar mat både hemma och i husbilen.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Halloumirösti (42 P för hela röstin)

Tisdag: Fiskbullar i tomatsås (fr 5 P/port, plus ris)

Onsdag: Omelett med skinka (7 P för hela)

Torsdag: Pizzarulle (12 P för två rullar)

Fredag: Stora räkor i chili- och kokossås (6 P/port, plus pasta)

Lördag: Kyckling med chili- och limesås (4 P/port, plus pasta)

Söndag: Grillat och superenkel potatissallad (23 P för hela skålen)

Röstin och pizzarullarna går att äta kalla och funkar bra på picknicken. Fiskbullarna, räkorna och kycklingen blir toppen i matlådan, så passa på att göra lite extra om ni är hemma och har tillgång till frys. Vi har ett minimalt frysfack i husbilen, där finns nästan bara pulled chicken till sallad, wraps och tacos. Gott gott! Ett tips att alltid ha det i frysen, det underlättar enormt när man vill äta något snabbt och gott.

Ha en toppenvecka och njut av sommaren!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *