Förslag till (mid)sommarbordet
Jag får väldigt många frågor om hur jag lever och vad jag äter under sommaren och särskilt till midsommar. Till skillnad från många andra så tycker jag att allt är mycket lättare på sommaren, särskilt när det gäller vikten. Solen och värmen gör att jag mår bra, är piggare och vill må ännu bättre genom bra mat och motion.
Vi äter ganska lätt mat, mycket sallad och grillat. Sånt som går snabbt att laga och innehåller få ingredienser. Vi passar även på att fylla frysen med matlådor, när vi väl lagar mat. Man vill ju inte stå i köket när solen skiner 🙂
Årets midsommarbord är inte så somrigt, i år blir det sushi till lunch och grillade räkor till middag. Till efterrätt blir det hallontårta, mitt kvällssnacks just nu är frysta hallon och sån där grädde på sprayflaska.
Här är några förslag på vad ni kan ställa på bordet i (mid)sommar, några efterrätter och tillbehör till grillen.
Grillat:
Fyllda champinjoner med fetaostkräm
Grillade räkor med jordnötssås
Klicka på länkarna så får ni både antalet SP och recept. Hoppas ni fått några idéer som går att använda även i framtiden. Ha en fin midsommar och även sommar förstås 🙂