Fyra nya härliga böcker

Fyra nya härliga böcker

Nu ligger en ny härlig hög med utlästa böcker här. Ni kanske kommer ihåg att jag äskar biografier och nu har det kommit två nya som jag plöjt. Men jag vill ju ha lite omväxling, så det har blivit en sk cosy crime också och en feelgood. Precis som jag vill ha det.

Jag brukar inte hinna läsa så mycket när vi är iväg med husbilen, men senaste resorna har jag faktiskt prioriterat läsningen. Jag har verkligen behövt koppla av och grotta ner mej i andras historier. I böckernas värld kan man ju bli vem som helst och glömma lite av sitt eget liv.

I händelse av min död av Lena Philipsson

Som sagt, jag gillar biografier – men jag gillar också musik och Lena Ph har jag alltid gillat, både som artist och person. Många ser henne som lite ”mystiskt” och väldigt privat och det är just detta hon skriver om i sin bok. Jag tycker nog mest att hon har integritet och kanske är lite blyg.

Boken är en slags manual över hennes person och en förklaring till varför hon är som hon är. Den är enkelt skriven, med ett otroligt vackert språk, humor och funderingar. Hela hennes sommarprat i P1 var från boken, den som bara hört det kan nog inte fatta riktigt allt som hon pratade om där. I boken får man lite mer ingående veta hur hon tänker.

Det roliga i boken är att hon har en hitte-på-kompis, ungefär som Alfons Åberg. Lenas kompis heter Margareta Krook. Deras konversationer är otroligt fyndiga, även om de är rätt enkelriktade. Krook säger inte så mycket.

Jag gillar boken! Lena berättar väldigt mycket och ganska mycket, utan att egentligen avslöja något mer om sej själv. Otroligt intelligent skrivet!

Jag kom inte ut – jag blev mej själv av Ann-Christin Ruuth

Här är en bok som berör. Jag blev både ledsen och arg när jag läste den, inte för min egen skull – utan för alla som levt och lever i samma situation som Åke. Att inte höra hemma i sin kropp måste vara fruktansvärt. Vad innebar det när en av samhällets stöttepelare och förebilder byter kön? Hur reagerar omgivningen när den högst manlige prästen, en dag kommer ut som kvinna?

Ann-Christin Ruuth berättar utan omsvep om sin uppväxt som liten pojke och hela vägen fram till idag när hon levt de senaste 10 åren som kvinna. Ni kanske har läst boken Min pappa Ann-Christine av dottern Ester Roxberg eller sett filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Det är samma berättelse men från ett annat håll. Från huvudpersonen håll.

En lågmäld och fint skriven bok om ett mycket allvarligt och svårt ämne. En viktig bok!

En sång för alla dom av Mike Gayle

OJ, vilken fin bok! Den handlar om änkemannen Hubert som ofta berättar för sin dotter om sitt händelserika liv. Men Hubert ljuger. Sanningen är att dagarna går utan att han träffar en enda själ. När dottern oväntat bestämmer sig för att komma på besök ställs hans tillvaro på ända. Nu står Hubert inför en till synes omöjlig uppgift: att få sitt verkliga liv att likna sitt uppdiktade liv innan sanningen kommer fram.

Detta är en otroligt hjärtevärmande historia om en mycket ensam man som verkligen gör sitt bästa för att bli lite mer aktiv och social. Men det är också en sorglig bok, om utanförskap, ålderdom och sorg. Den påminde mej återigen om livets förgänglighet och att det finns folk som är väldigt väldigt ensamma. Att vi måste våga sträcka ut en hand, åt båda håll…

Ett fynd att dö för (Morden på Österlen) av Anders De La Motte och Måns Nilsson

Anders De La Motte skriver så otroligt bra böcker, i kombination med Måns Nilssons humor blir det lite extra allt. Detta är den andra delen i serien om ”Morden på Österlen”, den första älskade jag!

Det har blivit högsommar på Österlen, det är dags för den stora antikmarknaden i Degeberga och inspelning av Antikrunda! Alla är såklart på tårna, särskilt antikintresserade och då chockas alla av ett brutalt mord på en ökänd antikhandlare.

Precis som i förra boken dras Kriminalkommissarie Peter Vinston in i fallet, trots att han har semester. Lokalpolisen Tove Esping ser sin chans att klättra några pinnar på karriärstegen och tycker inte om att Vinston kommer in i arbetet. Den omaka duon hittar ändå ett sätt att arbeta tillsammans och inser snart att antikvitetsvärlden är full av excentriska människor, gamla konflikter och gåtor som är ovanligt svåra att lösa.

Jag måste säga att del två är bättre än ettan och nu ser jag verkligen fram emot nästa del. Såna här småputtriga pusseldeckare, som påminner om Morden i Midsummer är ju bara sååå mysiga! Mer sånt!


Fyra läsvärda böcker som jag verkligen kan rekommendera. Snart åker vi iväg på långresa igen, självklart är bokhyllan i Peppe fylld till bredden med spännande böcker. En blandning av deckare, feelgood och annat som jag gillar att läsa. Vad läser ni just nu?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Fyra nya härliga böcker

  1. Lenas bok har jag faktiskt i min att-lyssna-på-lista. Har hört att den ska vara väldigt bra. Dock hade jag lite svårt för hennes sommarprat så det ska bli intressant att se om jag tycker annorlunda om boken 🙂

    I dagarna kommer det faktiskt ett inlägg om jag jag läser och lyssnar på just nu!

  2. Såna härliga boktips du kommer med, nu blev jag sugen på att läsa mer än jag gör & i en annan kategori än jag vanligtvis läser om, särskilt den sista verkar bra..jag läser just nu Sammuel karlssons Sommarmord..

  3. Tack för tipsen. Ja semestertider är allt den tiden man ska läsa 🙂 Har varit dålig på det, men måste ta upp det igen då det är väldigt skön avkoppling.

  4. Tack för dina tips. Laddade genast ner två av den oå Storytel. Lyssnade på Lenas sommarprat och blev besviken och har hört både och om hennes bok.

    Må så gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *