Grease 40 år – Vinn ditt exemplar av filmen!

Grease 40 år – Vinn ditt exemplar av filmen!

Den 25 september 1978 förändrades mitt liv. Kanske inte riktigt, men nästan. När jag var 8,5 år gammal hade filmen Grease premiär på svenska biografer och snart kunde jag varenda replik och låt. Musiken var alldeles underbar, Sandy var söt som socker och Danny en ohyfsad ung grabb som inte vågade stå för sina känslor. Som jag avskydde honom. Att Sandy skulle vara tvungen att ändra sej för att han skulle erkänna henne gjorde mej riktigt förbannad, ändå älskade jag filmen. Fortfarande kan jag hela filmen utantill.

Med anledning av 40-årsjubileet har jag förmånen att tillsammans med Taste PR och 20TH Century Fox lotta ut den remastrade Grease i en 40th Anniversary Edition med extramaterial!

Tävlingsreglerna är enkla: 

* Gilla bloggen på FB HÄR!
* Berätta i en kommentar här nedan vilken låt eller scen du gillar bäst i filmen och varför.
Ange din mailadress i samma kommentar.

Dela gärna inlägget i dina sociala medier för större vinstchans.

Tävlingen avslutas 19/8 kl 23.59.

Samma tävling kommer även på min instagram @marlenerinda inom kort, så det finns alltså fler chanser att vinna. En vinnare här och en på instagram.

Visste ni förresten att Olivia Newton-John fick de där svarta tighta byxorna påsydda och att hon knappt kunde äta och dricka under hela inspelningsdagen. Det tog en vecka att filma danstävlingen eftersom det var så varmt att många fick värmeslag, men bara en dag att filma biltävlingen och scenen med You´re the one that I want. På premiären kom Olivia Newton-John i en sk prom-dress för att på efterfesten byta om till rosa skinnbrallor.

Tävla nu! I bästa fall får du en liten nostalgitripp om ett par veckor. Lycka till!

 

14 svar på ”Grease 40 år – Vinn ditt exemplar av filmen!

 1. Den bästa scen var när dom är på danstävlingen åh vad jag önskade att jag kunde dans som dom vilken inlevelse Wow vilken koreografi man bara njuter av filmen helt outstanding. .
  (al.n@hotmail.com)

 2. Min absoluta favoritfilm genom hela tonåren! Det var min första VHS film och jag slutade räkna när jag sett den 200 ggr! Nästan varje dag efter skolan i ett par års tid… Jag kunde alla repliker och låtar och hade den även på kasettband. 🎬Min favoritscen är när Danny kommer till tivolit🎡 iförd skolkoftan och säger något till polarna som” You guys mean a lot to me but you know Sandy does too…” Sen dyker hon upp i en helt ny look och han utbrister ”Sandy”!! Och hon säger ”Tell me about it…stoud” och sen kör de ”You’re the one that I want”❤️🕺🏻💃 ooovh ohhh ohhh så bra den är!!! Älskar hela den filmen! Vore kul att se den igen efter så många år⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🎬

 3. Älskar när Rizzo sjunger ” I am Sandy Dean” och hur hon härmade med peruken och allt.Ska klä ut mig till Rizzo på en 50 års fest nu så att få kolla på filmen igen vore ballt!

 4. När jag var 7 år såg jag filmen och då tyckte jag att dansscenen när de mekade med bilen och dansade och sjöng och den häftiga bilen bidrog till att jag gillade just den scenen . Har bara sett den på bio för länge sedan men började se den på nån tv kanal för några år sedan men ca 15-20 minuter in i filmen ringde en kompis och han hade fått motorstopp i snöyran så han behövde bogsering så jag missade resten av filmen på tv.

 5. ”Look at me, I’m Sandra Dee” sjunger Rizzo och gör sig rolig över Sandy i en scen i med väninnorna.
  Ständigt lika aktuellt, tjejer i alla tider har haft väldigt mycket att tycka om varandra beträffande det mesta, försvinner en ur synhåll så sjunger de andra ut sitt gulliga hån, sisterhood? Nope, inte ett dugg. Men hysteriskt roligt och väldigt underhållande om man inte tänker till. Lite eftertankens kranka blekhet. Stockard Channing är vass och perfekt castad för sin roll. Det finns många jättebra lyftande låtar i filmen, denna är enligt mig den som tilläts (och borde) väcka eftertänksamhet när det gäller mobbning och ”bakom ryggen”-beteende.

 6. Att välja en scen eller låt är ju svårt… Jag gillar ju liksom helheten. Men ”you’re the one that I want” är nog den låt jag gillar bäst. Den gör mig på så bra humör varje gång jag hör den. Det är en riktig favoritfilm som jag hoppas mina döttrar kommer gilla lika mycket som mig.

 7. ”You are the one that I want” låten är ju lite extra speciell. Det är helt klart den låten jag gillar bäst, och den låt som alltid får mig att börja dansa så fort den spelas.

  Hade varit fantastiskt att få visa denna film för dottern som ännu inte har sett den. Grease är ju en film som man helt enkelt bara måste se.

  Gillar din FB sida (Sanna Kaakinen) och har delat tävlingen där.

  Kram Sanna

 8. WOW! Jag äääälskar scenen med ”You´re the one that I want”! Den är så grymt bra! Den ljuva Sandy har förvandlats till värsta coola bruden och alla tappar hakan! Danny får kämpa för henne – and I loooove it! Den ger liksom hopp till mesiga tjejer, att allt kan vända på en sekund (även om detta var i film så kan man i alla fall få drömma att det är så i verkligheten också!) och att killen minsann inte ska tro att vi tjejer är lättfångade!!!
  Gillat, delat på Facebook! (Annika Nilsson)

 9. Grease har följt mig genom tonårens bestyr,
  jag älskar denna film, fylld av kärlek, vänskap och äventyr!
  Scenen på tivolit innan ”You are the one that I want” är den jag gillar mest,
  när Sandy utbryster ”Tell me about it…stoud” i sin nya outfit, den är bara bäst!
  Så nu håller jag alla mina tummar och tår,
  att det är just jag som återuppleva gamla minnen får

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *