Mission Impossible Fallout – absolut inget sömnpiller!

Mission Impossible Fallout – absolut inget sömnpiller!

När vi fick inbjudan till galapremiären till Tom Cruise senaste actionrulle tackade jag ja mest för att Martin ville se den. Jag är inte så jättemycket för action, tar hellre en stund i biomörkret med Mamma Mia. Men så tänkte jag att jag ju alltid kunde sova i 2,5 timme… så fel jag hade!!!

Mission Impossible handlar om agenten Ethan Hunt som spelas av Tom Cruise. Ethan Hunts hemliga grupp för omöjliga uppdrag måste till varje pris stoppa och avslöja hot mot världen. Den här gången är det en affärsuppgörelse om plutonium som måste stoppas. Jag har inte sett någon av de hittills sex filmerna men självklart har jag hört talas om dem. Den enda action som jag egentligen varit halvt om halvt intresserad av har varit James Bond, så där i nödfall. Å ska jag se en actionrulle så ska den vara kort, max 2 timmar, jag höll alltså på att smälla av när Martin sa att den här var 2,5 timme. Men men, jag hade tackat ja och då är inte jag den som uteblir. Det är jag ganska glad för  🙂

Dresskoden för kvällen var perfect black, då LG är samarbetsparter av filmen och passade på att lansera en serie produkter med samma namn. Så vi klädde alltså upp oss i svart, helt fel när det är högsommar och 30 grader varmt. I foajén var det dessutom runt hundra grader, men i salongen var det svalt. Som filmgodis fick vi mitt favoritgodis! Lakrits från Lakrids By Bulow stod i stora burkar överallt, jag samlade på mej så det räckte hela filmen. Min favorit är D, men A funkar också bra. Detta blev även min middag för kvällen. Ops!

Skulle jag inte gilla filmen så hade jag iaf mitt favoritgodis att snaska på och kunde alltså även sova ett par timmar. Men filmen var faktiskt bra! De 2,5 timmarna gick jättesnabbt och jag blev inte ens lite uttråkad eller sömnig. Det är ett väldigt gott betyg för att komma från mej. Tom Cruise är faktiskt himla bra, filmen är både spännande och riktigt rolig stundtals. Som i alla riktiga actionfilmer så är det superhjältar, banditer, biljakter, kärlek, brutala avrättningar och jakt med både motorcykel och helikopter förstås. Och Tom Cruise gör all stunt själv – sånt imponerar faktiskt på en gammal filmarbetare som mej. Dessutom är den snyggt filmad och man hinner se vackra vyer från både Paris och London.

Mission Impossible Fallout är alltså helt klart sevärd – även om man inte sett de andra filmerna. Man fattar snabbt vad allt handlar om hur de olika karaktärerna förhåller sej till varandra. Det är inte tråkigt en sekund, utan helt klart underhållande. Å med rätt biogodis blir det såklart ännu bättre  🙂

 

3 svar på ”Mission Impossible Fallout – absolut inget sömnpiller!

 1. Hej!
  Jag har läst din blogg ett tag och jag har förstått att du har två söner och spenderar en del tid med din mor och far, men har du några syskon, och hur ser de relationerna ut i så fall?
  Bara en liten nyfiken fråga.
  Ha det gott.

  1. Hej
   Jag har två halvbröder på min mammas sida. De är tio år äldre än mej, de flyttade hemifrån när jag var liten och därför har kontakten inte varit den bästa. Den ena bor på Öland, honom träffar jag kanske någon gång om året. Men de andra är det sämre…

 2. Hej!
  Jag har läst din blogg ett tag och jag har förstått att du har två söner och spenderar en del tid med din mor och far, men har du några syskon, och hur ser de relationerna ut i så fall?
  Bara en liten nyfiken fråga.
  Ha det gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *