Halvtid till bröllopet!

Halvtid till bröllopet!

Idag är det 6 månader sedan Martin gick ner på knä och frågade mej den magiska frågan: Vill du gifta dej med mej? Självklart svarade jag JA och bröllopsplanerna körde igång direkt. För oss betyder nämligen förlovning att man gifter sej inom ett år, eller iaf nästan…

Först skulle vi ha ringar, dessa gjorde en kompis åt oss och de blev helt perfekta! Våra förlovningsringar blir även våra vigselringar, vi kommer alltså bara ha en var. Alltså var de ju tvungna att vara helt perfekta och något alldeles extra. Vi är så nöjda och tackar Tagessons Guld i Halmstad så otroligt mycket för hjälpen!

Sen var det namnet. Martin byter gärna namn och kunde tänka sej att ta mitt, men det gillades inte av övrig släkt eftersom jag är gift till det namnet. Så det blev inget av det. Jag vill ha kvar mitt namn eftersom barnen heter det… å vi vill ju ha samma namn. Hur skulle vi lösa detta? För mej får det alltså bli dublelnamn och ett helt nytt namn för Martin. Nu skulle vi bara komma på ett namn som han ville ha och som passade ihop med mitt gamla. Vilket jobb!!!

Ett nytt namn får inte finnas eller vara för likt något som redan finns. Alla namn vi kom på fanns redan eller var för lika… vi höll på att ge upp. I december lämnade vi iaf in vårt förslag till Patent och registreringsverket och väntar nu på besked. Handläggningstiden är minst 9 veckor och vi kommer nog få ett nej eftersom en person i Sverige har namnet men stavar på ett annat sätt. Men då ska man tydligen kunna få tillåtelse av den personen att ha namnet ändå. Så det är den vägen vi ska försöka gå. Vi borde alltså ha namnfrågan löst inom några veckor, annars har vi ytterligare ett förslag och det namnet har ingen! Ett jäkla jobb alltså och en massa pengar, bara för ett namn…

Datumet bestämdes direkt och står redan i ringarna, platsen blir på en lunchkryssning till Drottningholm är det tänkt. Inget är dock bokat än. Men det känns lite lagom att göra så när det bara är vi och våra familjer som ska vara med. Mysigt och fin miljö. En kompis är vigselförrättare och en annan kompis är fotograf, vi blir bara tio personer den dagen.

Dagen efter vigseln åker vi på en medelhavskryssning och när vi kommer hem blir det fest! Då blir det poolparty med filtar på marken, engångstallrikar, grillat och mys. Ingen fin bjudning, bara mysigt och mycket hjärta och vänskap. Det blir en skara nya och gamla vänner som vi tycker om, som vi tror passar bra ihop och som skapar en avslappnad atmosfär tillsammans.

Det är alltså planen! Imorse väcktes jag av en kyss och ikväll äter vi räkor och tar kanske ett glas champagne också. Snart har vi vår 8-årsdag, så det blir mycket firande just nu. Dessutom fyller jag år nästan helg! Vi är ganska bra på att uppmärksamma varandra och fira små grejer i vardagen och det tror jag är en del i att hålla hop i längden. Vi har otroligt roligt tillsammans och tröttnar aldrig på att prata med varandra. Martin är uppmärksam på min behov, mer än jag är på hans… han är mycket mer romantisk är vad jag är och en riktigt gentleman (precis som han pappa). Dessutom står han ut med alla mina knäppa idéer och plötsliga infall  🙂

Jag trodde verkligen inte att jag skulle gifta mej igen, hade ingen önskan om det heller. Men snart är det alltså dax! Det känns jättekonstigt! Men ändå helt rätt! Om ungefär ett halvår smäller det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *