Händelserika dagar i Gambia

Händelserika dagar i Gambia

Skriver ett kort inlägg från ett varmt och härligt Gambia. De två dagar som vi varit här har varit full fart och väldigt händelserika. Jag sitter på en väldigt dålig uppkoppling, så detaljerna får jag ta när det finns en bättre lina att surfa på.

Men jag har hittills träffat på två bekanta från min tid här på 90-talet, kompisen L som mötte oss på hotellet redan första dagen och Mr P som vi letade upp igår. Jag känner knappt igen mej, men känner ändå hur jag hör hemma här på nåt sätt. Just nu försöker min hjärna att koppla ihop 90-talet med nutid och ställa om kartan över hur det ser ut här nu.

Igår gick vi förbi byn där jag bodde, som är helt förintad och numera består av en stor golfbana. Vi gick till Bakau där jag jobbade för att jag skulle få ordning på hur samhället ser ut nu och vart vårt hotellet faktiskt är beläget. Nu har jag iaf en någorlunda koll  🙂

Idag har vi åkt runt med Bouba som är vår chaufför under de här veckorna. Han har tagit med oss till huvudstaden Banjul och marknaden där, vi har sett krokodilfarmen och kört runt lite i ”mina gamla kvarter”. De första nallarna har delats ut till glada barn, imorrn ska vi besöka Boubas familj och dela ut både leksaker och kläder där.

Vi mår fantastiskt bra. Jag har en nostalgitripp utan like och är helt slut på kvällarna. Vi njuter av värmen (32 grader), solen, naturen och av att bara vara lediga. Det kommer att bli enormt svårt att åka hem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *