Har du för många leksaker?

Har du för många leksaker?

I helgen under Stockholm Green Festival samlar SITA tillsammans med Läkarmissionen in leksaker genom Leksaksjakten. Leksakerna skickas till barnhem för utsatta barn och andra fattiga barn på landsbygden i Ukraina och Rumänien.

Det här är bra på många sätt. Först och främst betyder det väldigt mycket för de barn som ofta inte har några leksaker. Dessutom är det en miljöinsats eftersom leksaker ofta är svåra att återvinna. Genom att istället låta dem bli till glädje för någon annan minskar vi avfallet, vilket ligger oss på SITA varmt om hjärtat. Kanske är det även skönt för dig och din familj att rensa lite bland leksaker som inte används längre. Alla barn som lämnar in en leksak får dessutom en liten överraskning som tack för sin medverkan.

Tycker du att det här är en bra idé? Då vill vi gärna att du kommer till Kungsträdgården och lämnar en eller ett par leksaker som din familj inte har användning för längre. Vill du dessutom hjälpa oss att få fler att göra en insats blir vi glada om du vill sprida detta budskap.

När: 1-3 juli. Insamlingen är öppen från kl 10.00 till 20.00.
Var: I närheten av Stora Scenen i Kungsträdgården. Inlämningsstationen kommer att vara bemannad och väl utmärkt.
Hur: De inlämnade leksakerna sorteras av SITAs personal på plats. Tänk på att leksakerna ska vara hela och rena och att det är leksaker som inte kräver att man måste kunna svenska språket eller behöver batterier.

Det är bara att börja rensa!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *