Har gjort slut!

Har gjort slut!

Min tandläkare  🙂

Så är det gjort. Efter tre år. Min tandläkare och jag har gjort slut. Värre än så är det alltså inte  🙂

Men det kan vara nog så traumatiskt. Att hitta en bra tandläkare som man trivs med är faktiskt inte så lätt. Nu går jag på Tandläkarhögskolan och då gör man slut vart tredje år ungefär, så är det bara. De senaste tre åren har jag haft en ung, jättetrevlig tjej, vid namn Linnea, som skött mina tänder. När jag kom till henne var jag sjuk. Min kropp var infekterad och jag mådde riktigt dåligt, allt detta avspeglades i min mun som var i ett bedrövligt skick.

Linnea har tillsammans med sina lärare fixat alla mina tänder och vart efter jag blev frisk i kroppen, kunde vi även se resultat i munnen. Efter mängder med mediciner och behandlingar är jag nu både frisk i kroppen och munnen och mår bra igen. Hon har varit skitduktig och kommer att bli en alldeles utmärkt tandläkare när hon tar sin examen om 85 dagar. Jag är jättenöjd och önskar Linnea all lycka i framtiden. Hon ska ju gifta sej i sommar också  🙂

Som patient på Tandläkarhögskolan måste man ha gott om tid. Att man har ett stort tandvårdsbehov, är rädd eller har andra problem spelar ingen roll. Alla blir bedömda och får man ok, blir man deras patient. Varje besök varar upp till 3 timmar, vilken kan kännas i både rygg och mun ibland, men kostar bara 150 kr. Det spelar ingen roll vad som fixas under de där besöken, om det så är 10 hål och 100 röntgenbilder – summan är ändå 150 kr.

Många tror att det är läskigt att ha en elev som gräver i munnen på en, men så är det ju inte. Eleven undersöker och bedömer vad som ska göra, sen gör en lärare samma sak. Eleven måste sedan få godkänt för varje steg som görs och det är därför besöken är så långa. Så egentligen blir det ju faktiskt mer noggrant gjort än hos en vanlig tandläkare som jobbar snabbt och vill ha in så många patienter som möjligt för att tjäna pengar. Här bli man ju kollad både en, två och tre gånger och man kan alltid komma tillbaka akut om något känns mysko.

Till hösten eller nästa vår ska jag presenteras för en ny elev, som jag sedan ska tillbringa tre nya år med. Så får vi se vad som finns att göra i munnen då. Tills dess får jag klara mej själv, jag och min bettskena  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *