Hatar att deklarera!!!

Hatar att deklarera!!!

Jag ogillar mycket den här perioden på året när vår kära stat ska veta hur vår ekonomi ser ut. Jag har eget företag och en massa annat som krånglar till det och det som retar mej mest är att staten redan har all de här uppgifterna!!!
 
Min pappa och jag gör alltid deklarationen tillsammans i ett skatteprogram på datorn. Då måste man inte bara ha korrekt siffror, utan även bakgrundsfakta. Så jag kan inte bara skriva i vad skattemydigheten sagt att jag ska betala i fastighetsskatt, utan datorn vill själv räkna ut det baserat på taxeringsvärde, byggår, tomstorlek mm. Jag hade självklart glömt ett ynka litet papper hemma, nämligen taxeringsbeskedet. Så det var bara att åka hem och hämta det.
 
Men med de siffrorna ska nog årets upplaga vara färdig. Å även i år får jag tillbaka 4-siffriga belopp. Sånt gillar jag däremot! Tur att Vännen är borta så han slipper se min pappas gråa hår och våra uppslitande diskissioner… sån tur har han nog inte nästa år.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *