Hell no!!!

Hell no!!!

Jag hör så många uppgivna röster just nu. Man orkar inget, har tråkigt, äter skräp, går upp i vikt och mår allmänt dåligt. Ja, livet har förändrats. Ja, det är för jäkligt. MEN det är ett val man gör! Så f-n jag tänker låta Corona sabba mitt liv mer än nödvändigt! Hell no!

Även om vi fått nya livsvillkor så finns det fortfarande mycket som vi får och kan göra. Att låta sej själv förfalla är inte ett alternativ för mej och borde inte vara för er som är friska heller. Jobbar man inom vården råder helt andra omständigheter, vi som inte gör det har däremot fått andra möjligheter och förmodligen mer tid.

Låt säga att man pendlade till jobbet tidigare och nu jobbar hemma. Då sparar man minst en timme i pendlingstid. De flesta kvällsaktiviteter är inställda, där frigörs säkert en timme till. Helt plötsligt har vi två timmar mer tid än vi brukar ha. Med dem gör man vad man vill, tex utnyttjar för att må bra! Visst kan man lägga ännu mer tid framför tv´n eller på sociala medier, men då ska man inte skylla på situationen att man går upp i vikt. Corona har faktiskt gett de flesta av oss MER tid att ta hand om oss!

Nu hör jag er muttra ”lätt för henne att säga, hon har ju inga små barn”. Nä, det har jag inte! Men även ungar behöver röra på sej och nu när våren kommit finns det massor att göra utomhus. Ute får vi ju fortfarande vara 🙂

Utnyttja den här Corona-skiten istället för att låta er nedslås av den. Hur kan ni utnyttja den frigjorda tiden på bästa sätt? Ta en funderare. Vad gynnar er bäst? Inte är det att titta ännu mer på tv iaf… Ingen vet hur länge detta kommer att pågå, men förmodligen minst en månad till. Nu gäller det att göra vardag även av detta. Jag tänker hälsa och jag tänker utnyttja läget.

Så, mina dagliga uppgifter blir att göra sånt jag mår bra av:

*Två promenader om dagen

*Träna hemma må, on, fr.

*Äta lagad mat varje dag, göra lite extra och lägga i frysen.

*Läsa en stund varje dag

*Sitta ute i solen en stund varje dag (om det är sol alltså…)

*Skratta mycket!

Man får deppa ihop och man får trilla av banan, men inte hur länge som helst! Nu har vi haft det så här några veckor, nu gäller det att hitta nya vägar. Ska Corona sänka oss, få oss att deppa ihop totalt, ge oss nya kilon? Hell no!!!

På instagram @marlenerinda har jag filmat några av mina hemmaövningar, fler kommer. Det är sånt som nästan alla kan göra, enkelt men effektivt. Hela passet tar ca 15 minuter, det har alla tid med!

Gör något idag som ditt framtida jag kommer att tacka dej för. Utnyttja situationen, istället för att deppa ihop. OK?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *