Matsedel v 14

Matsedel v 14

Jag är inne på tredje veckan av frivillig karantän. Jag är i sk riskgrupp och valde tidigt att avboka allt och hålla mej hemma. Martin har varit hemma i två veckor nu.

Vi har hittat en bra rutin där bägge får massor gjort. Han börjar jobba redan vid 7, jag har inte ens vaknat då 🙂

Jag gör min hemmaträning mån, tis och fre, efter träningen uppdaterar jag alla sociala medier och strax innan lunch går vi tillsammans ut med hunden och sedan äter vi lunch. Vid 16.30 har Martin jobbat klart, då tar vi en till promenad och medan han fixar middag jobbar jag lite till.

Så ser det ut när vi jobbar hemma bägge två och vi gillar det! Det är jättemysigt att ta våra dagliga promenader och äta tillsammans varje dag. Det var ju så vi hade det från början när vi träffades. Så vi har inga problem med detta, problemet är ju anledningen.

Vardagen är på ett annat sätt bara, men veckomatsedlarna är som vanligt. Här är veckans meny:

Måndag: One-Pot-Pasta (Grön 11, Blå 9)

Tisdag: Krabb- och räkgratäng (Grön 8, Blå 7)

Onsdag: Kasslercurrygryta (Grön och Blå 4 plus pasta)

Torsdag: Räkor med spenat och pasta (Grön och Blå 4 plus pasta)

Fredag: Taco med hemmagjord tacokrydda (Grön/Blå 0) och ärtamole (Grön 8, Blå 0)

Lördag: Snabb lövbiffsgryta (Grön 5, Blå 4 plus ris)

Söndag: Potatiskaka med grillat (Grön 21, Blå 19 för hela)

Mycket gott även denna vecka. Jag vill slå ett slag extra för potatiskakan som är jätteenkel och passar både till grillat, den fina middagen och köttbullar. Jag vill också tipsa om vår tacokrydda som är både billigare, godare och nyttigare än den köpta. Gör en rejäl omgång på en gång och ha i en burk. Ärtamolen funkar bra istället för guacamole, avokadon är riktigt dyr just nu och ärtor är inte lika svåra att hitta mogna 🙂

Häng gärna med på instagram @marlenerinda i min vardag, nu finns några träningsvideos också – jag har också tränat med toarullar minsann!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *