Hetska toner på internet

Hetska toner på internet

Efter en nattsömn på ca 10 timmar är jag nu tillbaka till mitt gamla jag igen. Det tycker iaf jag är bra, andra kanske inte gör det…

Igår stod hela sverige still av nån slags chock. Man gjorde SD större än de faktiskt förtjänar och glömde bort att Alliansen ändå är valets vinnare. Det är Alliansen som ska styra Sverige i fyra år till, inte SD. Sossarna har styrt sverige med minoritetsregering förr, så det kan väl Alliansen också göra. Men valresultatet är ju faktiskt inte klart, inte förrän imorrn eller kanske inte förrän på torsdag är siffrorna helt färdiga. Inte förrän då vet vi helt säkert hur läget ser ut.

Tonen på debattsidor, Facebook och bloggar var minst sagt otrevlig igår. Sonen ställde en fråga på sin facebook och fick väldigt många otrevliga svar. Han pekade inte ut någon eller sa något otrevligt, inte ens antydde något… ändå var det många som skrev mycket upprörda kommentarer och vart efter blev de mer och mer aggressiva. Så har det sett ut på många ställen och hos många barn/ungdomar med politiskt aktiva föräldrar. Det har varit påhopp, personagrepp, hot och utfrysningar.

Flera säger att de kommer ta bort alla som röstat på SD på sina kontaktlistor, telefonböcker mm. Men har vi inte demokrati i Sverige? Dessutom har vi valhemlighet som gör att vi inte behöver stå till svars för det vi röstat på. Vi får faktiskt tycka precis vad vi vill! Tänk om jag skulle radera alla som röstade på Vänstern bara för att jag tycker att deras politik är helt vansinnig. Det är ju helt sjukt! Det finns faktiskt trevliga personer som röstar på V och som jag umgås med. Det är väl upp till var och en hur de röstar, även om det för mej är tämligen obergipligt hur man kan rösta både på V och SD. Men det är fortfarande mina vänner!

Inom ett par dagar vet vi valresultatet och då först vet vi hur allt blir. Oavsett detta så tar jag avstånd från alla trakasserier på internet. Som dessutom skrivs och utförs av sk. vuxna människor. Väx upp! Se till en persons egenskaper istället för hur den röstar!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *