Vad händer nu?

Vad händer nu?

Vi kom hem kl 2 inatt, efter en intensiv dag med mycket att tänka på. Vi hade 459 förtidsröster redan från början, vi fick 88 till lite senare och vi tog hand om nästan 1200 personer i vallokalen på 12 timmar. Med andra ord träffade vi en himla massa folk igår och hade koll på en himla massa siffror och resultat som skulle rapporteras hit och dit.

När vi stängde vallokalen kl 20 hade vi fortfarande inte hunnit ta hand om förtidsrösterna. Så klockan var närmare 21 innan vi kunde börja räkna rösterna. Varje val tog ungefär 70-90 minuter att räkna och då gick det ändå fortfare och smidigare än vanligt. Det mesta stämde vid första eller andra genomräkningen och det brukar det definitivt inte göra.

Kl 1 kunde vi åka till kommunalhuset och lämna våra resultat, äta en macka och prata lite med de andra distrikten. Vi var inte sist…När vi åkte genom kommunen kunde vi se hur det räknades i olika lokaler längs vägen. Vid 2 kom vi hem, kollade valresultatet och stupade i säng!

Visst är jag glad över att Alliansen ska styra Sverige i ytterligare 4 år, men man undrar ju vad som händer nu??? Jag tror inte att folk röstat på SD för att stödja dem, utan mer för att visa ett missnöje. Jag ser detta som en varningsklocka! Folk är missnöjda. Våra riksdagspolitiker måste analysera sej själva och sin politik och fundera på varför folk röstat på ett parti som SD. Det handlar inte om att folk blivit kallare eller mer egoistiska, tror jag… det handlar om något annat.

Valresultatet visar att folk vill ha förändring, frågan är väl vad som händer nu? Det var ju samma sak 1991 när Ny Demokrati kom in. De rörde runt i grytan, stannade i fyra år och åkte sedan ut. Blir det samma sak den här gången? Vad blir det isf för gryta?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *