Hi mum!

Hi mum!

Att få spontan uppskattning från vem som helst är fantastiskt! Att få den från sina barn eller partner

är underbart. Att få uppskattning från någon okänd är en stor överraskning men väldigt välkommet. Att få kredit och uppskattning för något man gjort är upplyftande. Att då få ett ”Hi mum” från Smile i Gambia i mailen när man vaknar är väldigt härligt!

Vår Smile! Extrabarnet vi fick i Gambia som vi nu har kontakt med nästan varenda dag. För ett par veckor sedan skickade vi ner en mobiltelefon till honom som han även kan använda internet med. Han har Facebook, vilket gör att vi nu har en tät och enkel kontakt. Han är överlycklig för sin telefon och säger att den är det finaste han någonsin fått eller ägt. En sån enkel grej för oss att göra som betyder enormt mycket för honom. Seniors gamla telefon som han var missnöjd med, har nu fått ett nytt liv hos Smile i Gambia.

Våra ”samtal” går mest ut på att jag kollar att han är ok, att handen läker som den ska och att han är frisk. Jag försöker peppa honom att söka ett jobb som han kan ha året om, inte enbart under turistsäsongen som är väldigt kort numera. Han vet att han kan höra av sej när som helst för hjälp och stöd och att vår svenska kontakt Linda hjälper honom vid behov. Smile skriver alltid att han tänker på oss, älskar oss och är hans familj.

Samtidigt som Smile fick sin telefon skickade vi även ner ett påskägg till Linda. Ett ägg med
blomfröer av typiska svenska blommor och svensk godis som polkagris och gelehallon. Hon blev jätteglad och när vi skypade satt hon och smaskade i sej av godiset. Det är så lätt att göra någon glad och man får så otroligt mycket tillbaka. När jag kallade Linda för en riktigt pärla, sa hon att vi är många pärlor och bildar ett helt halsband. Så fint och så sant! Vi är många som försöker att dra vårt strå till stacken för att hjälpa andra och få en liiiite bättre värld.

Smile ger oss och många andra ett helt annat perspektiv på livet och får oss att förstå att ”less is more”. Att våra små gester kan förändra livet för någon annan. Hans ”Hi mum” lyfter min dag.
Alla kan vi göra något litet för någon, vad tänker du göra för någon idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *