Humorkalaset på Börsen

Humorkalaset på Börsen

Som nästan sista jobbgrej innan jul begav vi oss till Börsen för att testa deras jultallrik och kolla in showen. Ingen julshow, däremot humorshow. Så himla skönt att få skratta 😀

I fredags gick tågen ok igen, så vid 18-tiden åkte vi in till stan igen. Den här gången helt utan problem, både dit och hem. Så otroligt skönt. Hamburger Börs var målet för kvällen, de brukar alltid bjuda på härliga kvällar så detta såg vi fram emot.

Vi tog plats vid bordet och högg in på förrätten. Varmrökt lax, rödbetssallad med äpple, grönkål med blåmögelost och senapssill med vört och knäckebröd. Jättegott alltihop, laxen var en av de bästa i år. Apropå lax, det har varit lite konstigt i år faktiskt – det är nämligen väldigt få som serverar något mer än gravad lax i år. Vi har frågat, men inte fått svar på varför. Den varmrökta är oftast godare än gravad, tycker iaf jag.

Till varmrätt fick vi honungsglaserade revbensspjäll, lammköttbullar, brysselkål och rödkål. Även detta jättegott, brysselkål kanske inte är så speciellt – men jag gillar det. Dessa var så goda att tom Martin gillade dem, han är annars rätt tveksam till just brysselkål. Till efterrätt fick vi en pannacotta med körsbär och chokladbräck. Också jättegott.

Mätta och belåtna var det dax för show. Under advent är det 24 komiker som underhåller, 4 olika varje kväll. Just när vi var där var det Torbjörn Averås som skulle hålla ordning på Johanna Hurtig Wagrell, Henrik Hjelt och Jesper Rönndahl. Det blev drygt 1,5 timme med både fniss och skratt, favoriten var nog Henrik Hjelt som proffsigt nog knappt reagerade när hela salongen blev svart pga strömavbrott. Efter någon minut kom ljuset tillbaka och han fortsatte bara sitt nummer som om ingenting hänt.

Det blev en väldigt mysig kväll. Även om det var jobb, så kände det lite som vi var på date. Borden runt om vårt var tomma fram till showen startade, så vi hade möjlighet att prata i lugn och ro och njuta av varandras sällskap. maten och miljön. Under showen var det såklart en helt annan sak, men då skrattar man ju tillsammans med dem som sitter runt omkring.

Börsen har ju renoverats och är så otroligt fin nu. Här är fortfarande mysigt och historiken sitter fortfarande i väggarna, men det är på något sätt elegantare och mer inbjudande nu. Jag var faktiskt där dagen innan på lunch, för att få veta mer om NYA Hamburger Börs och det jag kan avslöja är att det bla ska bli lunchshower med olika artister och profiler. Dessa börjar i mars och jag tycker det låter väldigt spännande.

Nu är det faktiskt bara en enda grej kvar, en fest ikväll – sen tar vi jul. Inte julledigt, men jul. Vi har massor att skriva ikapp och ska ju packa inför kommande resa. Snart är vi i soooolen 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”Humorkalaset på Börsen

  1. Konstigt nog gillar jag verkligen brysselkål! Gillar när man gör dem i ugnen och gärna med lite vitlök, men det funkar bra i andra varianter också 🙂
    Mysigt att det nästan blev lite datekänsla över det. Tycker att det roligt att gå på stand up och humorshower, men gör det allt för sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *