Hur går det med vår drö… PLAN!

Hur går det med vår drö… PLAN!

Nu drar det rejält i resetarmen. Jag som är van att dra iväg titt som tätt har inte varit iväg på 16 månader, men vem räknar… jo, jag gör faktiskt det och håller på att bli galen. Men det hjälper lite att fundera på vårt framtida liv 🙂

Jag trodde att vår hotellövernattning förra veckan skulle ta udden av den värsta längtan, men det blev nog snarare värre faktiskt. Det där att planera, packa en väska och se över huset sista gången innan man låser, gav lixom mersmak på livet vi hade för inte särskilt längde sedan. Nu vill jag ha mer!

Medan pandemin pågår och jag räknar dagarna till vaccinering fortsätter förstås planeringen för vårt framtida liv i husbil. Från början var planen egentligen en dröm om att vi skulle bo i en när vi blev pensionärer. Men det är ju rätt långt dit… så nu har drömmen blivit en plan att vi ganska snart ska köpa en bil, åka runt i den så mycket vi kan och när tiden kommer sälja huset och flytta in i den helt. På så sätt kommer vi veta exakt vad vi behöver den dag vi faktiskt ska bo på heltid i den.

Just nu tittar vi runt, läser, ställer dumma frågor till våra bekanta, som har erfarenhet och vi drömmer… jag ser tidiga mornar när vi vaknar till soluppgången och mysiga middagar vid något vattendrag i solnedgången. Jag vill visa Martin de nordligaste platserna i Sverige, platser som jag upplevt både med mina föräldrar och med barnen – som han inte ens varit i närheten av. Lapporten, Björkliden, Abiskos nationalpark, Norrsken och midnattssol. Jo, jag vill nog visa honom Treriksröset också, fast det bara är en betongklump.

Det finns så mycket fint att se och uppleva i vårt land och det görs ju absolut enklast med husbil. Mina föräldrar vill se Polen, Martin kommer ju därifrån och är bästa guiden – då är det också fördel att ha en husbil. Tänk vilken grej att få se platsen där han föddes och var familjen åkte på semester – tillsammans med mina föräldrar.

Rent fysiskt har vi alltså inte kommit så mycket längre i vår planering, men mentalt har vi kommit en bra bit. Nu vet vi att vi vill göra något konkret NU, inte sen. Vi måste komma igång och titta på bilar, känna på dem och testköra. Men det känns ju sådär med corona i hasorna… kanske hyra kan vara en ide? Det är iaf en tanke och en början. Vi har iaf en nyckelring, alltid nåt 🙂

Varför husbil och inte husvagn? För att jag bara vill ha ETT problem och det helt enkelt känns enklare när allt är i en enhet. Det finns för- och nackdelar med bägge, vi har dock hittat flest fördelar med just husbil.

Varför lockar ett liv i husbil, kanske ni undrar? Friheten att åka lite som man vill och ha boendet med sej. Att inte ha massor med saker, bara det man ser och som får plats, är en tanke som lockar mej enormt. Att inte äga ett boende som ska fixas och rustas, en bil behöver såklart omsorg – men inte lika omfattande. Att åka dit näsan pekar eller där solen skiner… vilken dröm!

Vår planering fortsätter, snart ska det nog bli en nyckel på den där nyckelringen!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

14 svar på ”Hur går det med vår drö… PLAN!

 1. Är också innerligt less på Corona och längtar efter att få resa och göra roliga saker. Så kul att planera för köp av husbil och ett nytt liv. Så spännande!

 2. Vilka drömmar ni har. Min man vill ha husbil, men jag tänker nog mer husvagn i så fall. Måste vara underbart att kunna få se olika platser på det sättet-

  1. Ni får känna er fram och testa. Jag tänker att har man både bil och vagn så ska två grejer besiktad och kan gå sönder. Husbilen är ju vara ett problem 🙂

 3. Art åka husbil är kul tycker jag, men har nog inte riktigt kommit dit i livet då jag kan tänka mig att bo i en permanent.
  Naturen i norr är ju fantastisk, den måste Martin få uppleva 😊

  1. Med små barn kan det vara lite knepigt, det är ju mycket man måste få plats med då. Men här är det bara vi två 🙂

 4. Jag är uppvuxen med husvagn men när min yngre bror blev äldre och började tävla land och rike runt i cross. Köpte pappa och byggde husbilar eller som vi sa crossbuss. Då de har garage längst bak.

  Första sommaren med William lånade vi en av bussarna och åkte Danmarks öar runt. Husbil är en frihet som alla borde få uppleva någon gång.

  https://kamillaskamera.com/

 5. Kan tänka mig att det är mycket frihet med husbil och man känner att man har sitt med sig och nu då det är pandemitider är det ju också perfekt. Det jag tycker är krångligt med husbil är att man vet inte vad man ska göra av den om man ska in i centrum eller så, det är stort ekipage man har med sig, då skulle man ju behöva en egen bil också. Men ställer man sig någonstans så det är cykelavstånd till det mesta då är det ju smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *