Matsedel v 16

Matsedel v 16

Slutet av April, och både vädret och världen är uppåner. Hur mår ni egentligen? Vi går fortfarande runt i vår lilla coronabubbla, nu är det 57 veckor sedan både Martin och jag flyttade hem allt jobb.

Från början trodde vi att allt skulle vara över på 5-6 månader, sen tänker vi året ut, nu känns det som man inte vet nånting längre. Det enda vi ser fram emot nu är det där vaccinet, Fas 4 ska tydligen öppnas upp v 19. Vi håller tummar och tår för att det blir så!

Vår plan med två promenader om dagen har iaf hållit väldigt bra, det var bara några dagar när det var som kallast under vintern som det bara blev en. Min plan på att gå ner ett par kilo, höll också – det blev lite mer än så. Även planen att träna 3 ggr i veckan har funkat perfekt. Så på det hela taget har jag skött mej väldigt bra i mina ögon. Å det känns! Kroppen blir starkare och smidigare för varje dag som går.

Målet med allt är att ha en kropp som gör det jag ber den om så länge som möjligt. Det är lixom det som är grejen!

Å maten sköter vi också, här är veckans meny (siffrorna bakom rätten är för viktväktare):

Måndag: Zucchiniburgare (Grön 4, Blå 4, Lila 4 per burgare)

Tisdag: Lax i tomat- och chilisås (Grön 9, Blå 3, Lila 3 plus potatis)

Onsdag: Kyckling med tomatsås (Grön 4, Blå 2, Lila 2 plus pasta)

Torsdag: Ugnspannkaka med rökt skinka (Grön 41, Blå 33, Lila 33 för hela)

Fredag: Karibisk kycklinggryta (Grön 3, Blå 3, Lila 3, plus ris)

Lördag: Grillat med falsk potatissallad (Grön 7, Blå 5, Lila 5 för hela satsen)

Söndag: Fläskfilé med mangochutneysås (Grön 6, Blå 5, Lila 5, plus potatis)

Den här veckan vill jag särskilt tipsa om allt, det är en kanongod vecka! Det mesta passar dessutom kanon även i matlådan. Ni får inte missa den falska potatissalladen! Den är jättegod och ännu godare dagen efter. Den blev väldigt mångas favorit förra året 🙂

Gör en bra vecka, för att ni är värda det!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

17 svar på ”Matsedel v 16

 1. Så mycket god mat!
  Hoppas verkligen att fas 4 kommer igång snart 😊 Men det är ju skönt att det funkar så bra för er att jobba hemifrån ändå!

 2. Kommer det starta upp redan? Så olika budskap hela tiden, Vaccinleveranserna har ju strulat en hel del tyvärr. Matsedeln lät så god som vanligt, och kycklinggrytan blev jag nyfiken på.

 3. Hur funkar det att jobba hemifrån, har ni rätt utrustning så ni inte sliter på era kroppar? En kompis till mig har också jobbat hemifrån i ett år nu men hon fick inte ta med sig någon kontorsstol eller skrivbord hem så hon har suttit vid köksbordet, det har inte funkat jättebra.
  Matsedeln lät god men alldeles för avancerad för mig. haha

  1. Det har funkar kanon, inga köksbord här inte. Jag jobbar alltid hemifrån, men är ofta ute på olika träffar och event och får på så sätt vila från skrivbordet – vilket jag inte fått nu men varit noga med att ta pauser. Det är också därför promenaderna blivit extra viktiga. Makens arbetsgivare har skickat hem det de behövt och varit väldigt tillmötesgående. All mat vi lagar är lätt och snabblagad, jag avskyr nämligen att laga mat 🙂

 4. God matsedel och härligt att se att allt erat planerande och er tid ni lagt ner på träning osv gett resultat, man ska vara stolt då man gått ner det man vill och uppnåt sina mål. Lev sundare och sundare inställning med delmål det tror jag på

 5. Så härligt att komma ut på promisar i detta vädret. Snart är det dags tycker jag att vi tar en runda tillsammans medans jag bor kvar här ute.

 6. Ett märkligt år har det verkligen varit. Ska bli skönt när vi kan börja leva igen. Skönt att ni fått det att fungera med hemmajobb och promenader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *