Hur har vi råd?

Hur har vi råd?

Nu har jag återigen fått frågan om hur sjutton vi hade råd med en så dyr resa och hur sjutton vi har råd att ens fundera på att åka till Egypten nästa nyår. ”Ni måste tjäna massor på VV!”

Tyvärr tjänar vi inte alls mycket på vårt jobb, vi har en provisionsbaserad lön och jobbar dessutom inte ens heltid. MEN som jag alltid har hävdat: det är inte inkomsterna det hänger på – utan utgifterna…

Vi tjänar inte mer än någon annan, tvärtom förmodligen. Men så har vi heller ingen morgontidning, inga betalkanaler, inga dyra vanor, vi dricker knappt alkohol och röker inte eller gör annat som drar mycket pengar. Jag är en sån som kollar alla försäkringar, abbonemang och annat som går att byta till billigare. Vi handlar på måndagmornar när Maxi säljer ut en massa grejer till halva priset med kort datum. Går vi på bio så är det med presentkort som vi fått i gåva… osv. Vi lever väldigt sparsamt helt enkelt.

3 ggr om året arrangerar jag loppisar som jag iofs inte tjänar så mycket på, men kan på ett enkelt sätt sälja av mina egna grejer och få in en slant. På loppisarna har killarna ett cafébord där de säljer kaffe och bullar. På så sätt får de ihop sina egna fickpengar, eftersom de inte får någon månadspeng… Vi säljer oxå massor med grejer på Tradera. Allt går att sälja! Kläder, elektronik, samlargrejer mm. Det som behöver handlas, går också att köpa på Tradera. I höstas blev det två vinterjackor för 1 kr styck!

Kanske låter som ett tråkigt liv, men för oss är det ett liv som vi alltid haft. Vi älskar att resa och vill fortsätta med det. Då lever vi därefter. Andra äter blodiga biffar och dricker vin på fredagkvällen, tittar på sin filmkanal och läser sin morgontidning. Vi väljer bort allt detta och mycket mer för att ha råd med våra resor. Det är faktiskt inte så svårt att spara pengar bara hela familjen vill samma sak och drar åt samma håll.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *