Hur viktigt är pengar?

Hur viktigt är pengar?

Fick en kommentar om att jag alltid skriver om pengar. Är jag pengafixerad? Vet inte om jag är mer pengafixerad än någon annan? Däremot tycker jag att pengar är kul och intressant och jag gillar att ha koll. Å jag har superkoll på min ekonomi. Jag vet EXAKT hur mycket jag behöver ha in varje månad för att gå runt.

Jag jobbar för leva – inte tvärtom. Jag jobbar för att kunna ställa maten på bordet, hålla huset fungerande och kunna åka på semester. Hade jag pengar ändå skulle jag ägna mej åt ideellt arbete helt och hållet!

Många jobbar heltid och lite till. De tjänar bra och kan köpa vad de vill. Kanske är de lyckliga – kanske inte. Jag vet hur mycket jag behöver jobba för att få ihop det och tänker inte jobba mer bara för att ”det är normalt”. Jag lägger hellre min tid på familjen och hemmet och lever lite snålare. Är jag lycklig? YES!!!

Numera är jag ju det. Jag har ett jättebra liv och väljer hur jag vill leva. Min familj mår bra, vi har det helt enkelt väldigt bra tillsammans. Kommentarerna hör på bloggen igår lästes av hela familj och gav tillfälle till ett bra snack. Killarna (15 resp 16 år) kunde inte förstå rabaldret. De tycker inte att vi lever snålare än någon annan. Visst har de några gånger tyckt att vi ska ha Discovery på tv, men när jag sagt hur mycket extra vi skulle få betala för en enda kanal så har de accepterat och förstått resonemanget.

Tycker jag att pengar är viktigt? Nä, inte särskilt. Pengar kommer in och sen går de ut igen. Hos oss sparar vi, så de kanske stannar här lite längre än hos andra men går sen ut i en större portion. Jag vill ha en buffert om något händer och vet att det är under jan-mars jag kan skaffa den bufferten eftersom det är då jag tjänar mest pengar. Jag har levt på marginalerna och jag har tjänat riktigt bra, men jag har aldrig varit slösaktig utan alltid frågat mej om jag verkligen behöver den eller den grejen. Jag är inte matrealist, jag tycker inte om att ha en massa saker runt mej.

Enda kruxet med pengar är att man måste ha dem, på gott och på ont. Vi reser upp våra, vad andra gör med sina är deras ensak.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *