Hur länge blir han kvar?

Hur länge blir han kvar?

Jag måste säga att jag fascineras av alla ”affärer” bland riksdagspolitikerna. En del kommer fram i ljuset, men jag undrar hur mycket som göms undan? Oftast är det ju bara toppen på isberget som man ser. De flesta utnyttjar luckor i lagen. Kan man så myglar man, verkar det som. Hur många av oss som inte sitter i riksdagen försöker hitta avdrag som är mer eller mindre rimliga när vi gör vår deklaration? Ganska många tror jag…

Så jag är inte särskilt förvånad över att riksdagsmännen utnyttjar reglerna så mycket de kan. Att de sedan gör det ganska klantigt är en annan sak. Har man, som i Juholts fall, dessutom sett över reglerna och försökt förstärka dem… så är det ganska klantigt att fuska på det här sättet. Att sedan fortsätta framstå som att man missförstått allt och be om ursäkt till sina vänner på Facebook blir lite löjligt. Men det verkar även han själv tycka.

Hur länge kan han sitta kvar då? Han har ju klantat sej ganska rejält de få månader han suttit som ordförande. Har han lämnat något bestående minne som är positivt under den här tiden? Jag kan inte påminna mej om något faktiskt… Det är inte lätt att vara partiledare och det måste man väl fatta innan man tackar ja till nomineringen. ALLT man gör eller har gjort kommer att letas fram och visas upp i ljuset. Det vet alla som deltar i det politiska livet. Det är sånt man har med sej i bakhuvet även om man ”bara” kandiderar till kommunvalet.

Så… vad händer med Juholt nu?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.